Kirjoitukset avainsanalla granola

En ole koskaan tehnyt granolaa aikaisemmin. Monesti se on houkuttanut, mutta aina jäänyt jostain syystä tekemättä. Selailin pitkästä aikaa ehkä maailman kauneinta keittokirjaa, Brunssikirjaa ja silmiini osui mm. lakritsigranolan ohje. LAKRITSIgranola, ei voi olla kuin hyvää! Jotenkin ohjeen helppous vallan yllätti, tässähän vaan sekoitellaan aineet keskenään ja paahdetaan granola uunissa kypsäksi. Ja ai että mikä ihana tuoksu valtaa koko kodin granolan paistamisen jälkeen.

Lakritsigranola n. 1/2 l valmista granolaa

2,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pekaanipähkinöitä
0,5 tl suolaa
1 rkl lakritsijauhetta
1/3 dl vaahterasiirappia (tai siirappia tai hunajaa)
1/3 dl rypsiöljyä

Lämmitä uuni 165 asteiseksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään. Levitä granola leivinpaperille uunipellille ja paista uunin keskitasossa n. 15 min. Tarkkaile granolaa loppuvaiheessa, ettei se pääse kärähtämään. Meidän uuni on aika tehkoas, toisessa uunissa granola saattaa vaatia pikkusen enemmän paistoaikaa. Nauti granolasta ihan sellaisenaan tai esim. maustamattoman jogurtin tai vadelmajogurtin kanssa. Granola säilyy huoneenlämmössä 1-2 kuukautta.

Vinkki! Brunssikirjassa ohjeistettiin myös, että jos pidät enemmän myslistä, niin se valmistuu vielä helpommalla! Jätä aineksista pois vaahterasiirappi ja rypsiöljy. Sekoita muut aineet ja mysli on valmista!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat