Kirjoitukset avainsanalla lime

Kun yhdistää loheen limeä, inkivääriä, chiliä ja soijaa, ei kertakaikkiaan voi tulla kuin hyvää! Inspiraatio ja ohje tähän uuniloheen on saatu sisareltani ja sitä on hitusen muokattu meidän makuun. Tämä herkullinen lohi nousi kyllä suoraan uudeksi uunilohisuosiksi, mitkä maut! Ja hei, jos pidät korianterista, lisää sitä tähän ruokaan juuri ennen tarjoilua. Omassa suussani korianteri maistuu saippualle, mutta sisareni tokaisi, että se vaan kuuluu tähän ruokaan ;)

Lime-inkiväärilohi (4 annosta)

reilut 600g lohta
1 punainen chili
1 lime
inkivääriä
3/4 dl soijaa
seesaminsiemeniä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
kevätsipulia

Fileroi kalasta nahka pois tai pyydä lohi valmiiksi nahattomana kalatiskiltä. Levitä loraus oliiviöljyä vuuan pohjalle ja nosta kala uunivuokaan. Kaada kalan päälle soija ja mausta se suolalla ja pippurilla. Poista chilistä siemenet ja pilko se pieneksi. Kuori n. kahden peukalon kokoinen pala inkivääriä ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Leikka lime siivuiksi. Lisää chili, inkivääri ja limesiivut kalan päälle. Anna maustua n. 20-30 min. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia kunnes kala on juuri kypsää. Lisää kalan päälle vielä kevätsipuli ja tarjoa kala riisin ja salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

2/2 | 

Moi!

Hei hyvä kysymys, kiitos tästä, laitan tarkennuksen ohjeeseen! Kevätsipuli laitetaan juuri ennen tarjoilua kalan päälle. Toivottavasti pidätte tästä ruuasta :)
Annukka / Parempaa kuin ihan huonoo

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juustokakut ovat lempikakkujani. Olen pitkään ollut täysin Lady Hillan hurmaamana, mutta tammikuun Maku -lehdessä oli juttua juustokakkumestariksi tulemisesta ja sen ohessa useita houkuttelevia reseptejä. Ensimmäisenä testiin pääsi mustikkajuustokakku, jossa on ripaus limeä ja passionhedelmää. Alkuperäisessä ohjeessa on myös aika paljon kookosta, mutta meidän porukasta kukaan ei oikein ole kookoksen ylin ystävä, joten sitä on karsittu pois.

Sain taannoin nimipäivälahjaksi suloisen, pienikokoisen irtopohjavuuan, joten tein tämän kakun puolikkaana. Näin pääsin testaamaan söpöä pikkukakkua. Tämä ohje on kuitenkin yhdelle normaalikokoiselle kakulle.

Passionhedelmällä maustettu mustikkajuustokakku
Pohja:
75 g valkosuklaata
50 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl palmusokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 munaa

Täyte:
7 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1 prk (400 ml) kookoskermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl limenmehua
150 g mustikoita soseutettuna

Koristelu:
3 passionhedelmää
1 dl tuoreita mustikoita

Valmista ensin pohja. Sulata valkosuklaa ja voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaa-rasvaseos ja munat kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 22 cm), jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Paista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 17 min tai kunnes pohja on kypsä. Tuttu hammastikkukikka toimii tässäkin, kun tikulla tökkää kakkua ja siihen ei jää taikinaa kiinni, kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkon kookoskerma, tuorejuusto ja sokeri. Kuumenna limenmehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuuman limemehun joukkoon. Anna liivateliemen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Kaada mustikkasose täytteeseen ja sekoita se muutamalla huolettomalla vedolla niin että seos jää "epätasaiseksi". Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle ja levitä tasaiseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele kakku passionhedelmän siemenillä ja tuoreilla mustikoilla.

mustikkajuustokakku
mustikkajuustokakku
IMG_0789
IMG_0789
IMG_0791
IMG_0791
IMG_0793
IMG_0793
IMG_0794
IMG_0794
IMG_0797
IMG_0797
IMG_0801
IMG_0801
IMG_0802
IMG_0802
IMG_0816
IMG_0816
IMG_0822
IMG_0822
IMG_0824
IMG_0824
IMG_0828
IMG_0828
IMG_0830
IMG_0830

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen ollut vuosia vähän arka tekemään kalaruokia. Micke on niissä paljon parempi kuin minä. Savustusastioiden hankinnan jälkeen kalanhimo on kasvanut ja syömme kalaa paljon enemmän kuin aikaisemmin. Kala ei saa maistua liikaa kalalta, mikä kuulostaa hassulta, mutta kaikki "kala-arat" ihmiset tietävät mitä tämä tarkoittaa :) Lohi, nieriä, siika ja kuha on yleensä ne kalat mitä meillä valmistetaan, ei mitään liian jänniä kaloja :) Tämä ehkä maailman helpoin ja nopein kalaresepti on siskoni kehittelemä, jota valmistimme pitkästä aikaa.

Limellä piristetty kuha

1 pienehkö kuhafile per syöjä
1 limen kuori ja mehu
suolaa
mustapippuria
ruokakermaa
tilliä

Laita kuhafileet  uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta kalojen päälle limen kuori ja purista myös mehu kalojen päälle. Lisää vielä ruokakermaa niin että kalat peittyvät. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min. Ripottele valmiin kalan päälle reilusti tuoretta tilliä. Täydellinen annos syntyy perunamuusin tai keitetyn perunan kera tai jos hauat kevyemmän annoksen, raikas vihersalaatti ja pala ruisleipää toimii myös. Hyvää ruokahalua!

'

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat