Kirjoitukset avainsanalla ananas

Ruokaterveisiä Mauritiukselta! Vietimme vehreällä saarella ihanat kaksi viikkoa lämmöstä, auringosta, kauniista maisemista ja hyvistä ruuista nauttien. Vaikka loma vietettiinkin pääpiirteittäin all inclusive hotellissa, pääsimme siitä huolimatta maistelemaan paikallisia herkkuja. Paikallisuus oli hyvin otettu osaksi hotellin ruokavalikoimaa. Mauritiuslainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita kreoleilta, kiinalaisilta, intialaisilta ja eurooppalaisilta. Myös ranskalainen keittiö näkyy Mauritiuksen ruokakulttuurissa. Tarjolla on myös runsaasti erilaisia kala- ja äyriäisruokia. Ruoka oli kaikin puolin ihanan tuoretta ja herkullista.

Yksi Mauritiuslaisista herkuista oli tämä pikkelöity ananas. Hotellimme street food -ravintolan pikkukioskeissa komeili houkutteleva näköisiä säilykepurkkeja, joissa oli erilaisia hedelmiä ja vihanneksia tarjolla. Maistoimme ananaksen lisäksi samalla tyylillä pikkelöityä kurkkua ja jotain mangon tyylistä hedelmää, mutta ananas oli ehdoton suosikkimme.

Pikkelöity ananas Mauritiuslaisittain

1 tuore kokonainen ananas (n. 1,5 kg)
1/2 chili
vajaa 1 tl suolaa
1 1/3 dl tummaa ruokosokeria
1,5 dl balsamietikkaa
1 kanelitanko
4 dl vettä

Valitse kaupasta mahdollisimman kypsä ananans. Mitä tummempi sen kypsempi! Kuori ananas ja viipaloi se. Leikkaa viipaleet vielä neljään osaan. Mittaa kattilaan vesi, balsamietikka, suola ja tumma sokeri. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi, poista tarvittaessa siemenet ja lisää liemeen. Kuumenna kunnes sokeri ja suola on sulanut. Kaada liemi tiiviiseen astiaan ja lisää joukkoon ananaspalat. Anna maustua vähintään yön yli. Tarjoa ananakset sellaisenaan tai vaikkapa kookosjäätelön kera jälkiruokana.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kana on kokenut pienen inflaation keittiössämme, sitä on joskus tultu syötyä vähän liikaakin. Pippurinen ananaskanakastike on kuitenkin säilyttänyt suosionsa ja onkin edelleen yksi meidän porukan lempiruokia. Helppoa ja maukasta arkiruokaa, mikäs sen parempaa!

Pippurinen ananaskana 4lle

500 g kanan maustamattomia filesuikaleita

Marinadi kanalle:
n. 3 rkl oliiviöljyä
n. 1 rkl tummaa balsamicoa
1 yksikyntinen valkosipuli raastettuna
suolaa
mustapippuria

Kastike:
1 yksikyntinen valkosipuli
n. 2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (3,3 dl) ruokakermaa
1 prk pieniä ananaspaloja
mustapippuria

Ruskista marinoidut kanan filesuikaleet pannulla. Lisää vettä niin että kana peittyy ja laita mukaan myös kasvisliemikuutio sekä raastettu valkosipuli. Mausta mustapippurilla ja anna kastikkeen kiehua n. 20 min. Lisää lopuksi kastikkeeseen purkillinen pieniä ananaspaloja sekä ruokakerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vielä mustapippuria ja suolaa. Kastikkeessa saa olla reilun pippurinen maku.  Jos pidät paksummasta kastikkeesta, lisää joukkoon pari ruokalusikallista vaaleaa Maizenaa ja kiehauta hetki, jotta kastike paksuuntuu. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat