Kirjoitukset avainsanalla arkiruokaa

Työkaverini hehkuttaa Hanna G:n itkukanaa säännöllisin väliajoin, sillä se on heidän perheen ehdoton tämän hetken lempiruoka! Ohje on monesti tullut itsellekin vastaan mutta ei juuri siinä hetkessä kun on mietitty viikon ruokia. Nyt vihdoin mekin päädyimme testaamaan tämän jo kuuluisan itkukanan! Se oli hyvä, sellainen takuuvarma arkiruoka, mutta ei ehkä ihan niin hyvä että itku olisi tullut ;)  Ensi kerralla taidan sujauttaa kastikkeen joukkoon myös valkosipulia ja ehkä hitusen inkivääriä.

ITKUKANA neljälle

n. 500 g kanafileitä
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 shalottisipulia
1/2 dl tomaattipyreetä
3 rkl soijakastiketta
2 dl kermaa

Ota kanafileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Hienonna aluksi shalottisipulit. Kuumenna paksupohjainen pannu liedellä ja mittaa pannulle 4 rkl voita ja oliiviöljy, nosta pannulle kanafileet. Paista kanoja viitisen minuuttia, käännä ne paiston aikana kertaalleen. Nosta kanat lautaselle ja paista shalottisipulit pannulla olevassa rasvassa noin minuutin ajan. Laske tarvittaessa hiukan lämpöä, jotta sipuli ei pala.

Mittaa pannulle tomaattipyree ja sekoita kunnolla, lisää soijakastike ja sekoita, kaada mukaan kerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Kaada kastikkeeseen esipaistetut kanat ja niistä mahdollisesti irronnut neste. Anna kanojen kiehua miedosti kastikkeessa n. 10 minuuttia. Tarjoa itkukana keitetyn riisin ja / tai paistettujen kasvisten kanssa.

KASVISLISUKE
1 kesäkurpitsa
1 pss ruusukaalia
n. 100 g lehtikaalia
1 yksikyntinen valkosipuli
oliiviöljyä
balsamietikkaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kesäkurpitsat paksuhkoiksi viipaleiksi ja itketä niitä hetki ripottelemassa viipaleiden päälle suolaa. Odota hetki ja kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla. Leikkaa ruusukaaleista kanta pois, puolita ne ja poista uloimmat lehdet. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja laita pannulle ensin ruusukaalit. Lorauta joukkoon n. 1 rkl balsamietikkaa. Anna paistua keskilämmöllä. Leikkaa kesäkurpitsaviipaleet neljään osaan ja lIsää ne muutaman minuutin jälkeen pannulle. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla. Anna paistua n. 10-15 min. Lisää halutessasi lopuksi vielä loraus balsamietikkaa, purista joukkoon valkosipuli ja anna paistua pari minuttuuttia. LIsää joukkoon lopuksi pieneksi leikattu lehtikaali, sekoita ja anna paistua vielä pari minuuttia niin että lehtikaali ehtii lämmetä. Tarjoa kanan kaverina.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Bataattia, aurajuustoa ja jauhelihaa yhdellä pannulla lehtikaalilla kruunattuna. Kuulostaa omaan korvaan aika ihanalta talviruualta!  Ja näin olikin, bataatti-aura-jauhelihapannu on ihanan täyteläinen ja maukas arkiruoka. Ohje on peräisin Valion sivuilta, mutta me muokkasimme sitä hitusen.

Bataatti-aura-jauhelihapannu 4lle

400 g naudan jauhelihaa
1 punainen chilipalko
2 valkosipulin kynttä
½ - 1 (n. 450 g) bataatti
2 rkl voita
1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja säilykkeenä
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
100 g lehtikaalia
1 pussi (150 g) Aura -murua

Ruskista jauheliha kuumassa pannussa ja siirrä se hetkeksi sivuun odottamaan.

Poista halkaistusta chilistä siemenet ja valkoiset osat. Hienonna chili ja valkosipuli. Kuutioi bataatti pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi isossa pannussa ja lisää kasviksit pannulle, anna pehmitä 4 - 5 min. Lisää pannulle kirsikkatomaattisäilyke ja kasvisliemikuutio. Huuhdo säilyketölkki vedellä ja lisää joukkoon. Anna porista, kunnes bataatit ovat pehmenneet, noin 15-20 min. Lisää pannulle lehtikaali ja paistettu jauheliha ja kuumenna. Lisää lopuksi vielä aurajuusto. Tarjoa pääruokana salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Arkena kaipaa nopeasti valmistuvia, helppoja ja maukkaita ruokia. Valmista uunikala vaihteeksi vaaleasta kalasta. Kalaahan suositellaan syötäväksi vähintään kahdesti viikossa ja tämä ruoka syntyy käden käänteessä töiden jälkeen.  Vaalean kalan fileet ovat useasti pienempiä kuin esim. lohen ja kala kypsyy nopeasti. Mielestäni tässä ruuassa maistuu jo  ihanasti kevät. Pian tätä ruokaa voikin syödä uusien perunoiden kanssa :)

Nopea uunikala vaaleasta kalasta (4lle)

n. 150 g vaalean kalan nahattomia fileitä per syöjä, kuten kuha, turska, siika
suolaa
mustapippuria
2-3 dl ruokakermaa
n. 1/2 sitruunan mehu
tuoretta tilliä

Käy kalafileet läpi ja poista ruodot. Asettele kalat uunivuokaan ja mausta ne suolalla sekä kevyesti mustapippurilla. Purista kalojen päälle sitruunaa. Lorauta kalojen päälle vielä ruokakermaa niin että fileet peittyvät suurimmaksi osaksi. Paista kaloja uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä. Ripottele kalojen päälle tuoretta tillisilppua. Tarjoa kala keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. Talviperunoista siikli ja Lapin puikulaperuna ovat suosikkejamme!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kevät on tuonut parsat kauppoihin, ihanaa!  Lohi-parsavokki on raikas arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja pienellä vaivalla. Lopputuloksena on ihanan värikäs ja herkullinen annos. Lohi ja parsa toimivat loistavasti yhdessä, mutta ohjeen kastike tuokin tälle makuparille kivaa uutta twistiä. Alkuperäistä ohjetta on hitusen muokattu, voit lisätä vokkiin pinaatin kanssa myös korianteria tuomaan ruokaan lisää makua. Ohje on peräisin Glorian Ruoka & Viinilehdestä, kevät 2018.

Lohi-parsavokki 4lle

600 g ruodotonta ja nahatonta lohta
300 g vihreää parsaa
1/2 tl suolaa
2 kevätsipulia
1-2 rkl öljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
4 dl babypinaattia
(1/2 ruukku korianteria)

Kastike:
2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl soijaa
1 rkl vettä
1 rkl hunajaa
1 rkl maissijauhoja

Lisäksi:
keitettyä riisiä pakkauksen annostuksen mukaan

Valmista ensin kastike. Kuori ja raasta inkivääri. MIttaa kaikki kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään tasaiseksi. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois ja kuori niitä hiukan tarvittaessa. Leikkaa parsat suupalan kokoisikse ja tee samoin lohelle. Mausta lohet suolalla. Viipaloi kevätsipulit.

Kuumenna (vokki)pannu ja lisää pannulle öljy, lohi ja seesaminsiemenet. Paista sekoitellen noin 2-3 min. Siirrä lohet pois pannulta ja kypsennä seuraavaksi parsoja kuumalla pannulla pari minuuttia. Lisää parsojen joukkoon kastike, sekoita ja anna kiehahtaa nopeasti. Laita lohi takaisin pannulle ja lisää joukkoon kevätsipuli, kuumenna ja siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon vielä babypinaatti ja tarjoa lohi-parsavokki riisin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat