Kirjoitukset avainsanalla avomaankurkku

Viime syksynä säilöimme itse ensimmäistä kertaa kurkkuja. Kurkkutalkoisiin on tosin osallistuttu aiemminkin, mutta aika aloittelijoita säilömishommissa ollaan.  Säilöntäguruilla on varmasti täysin omat herkkuliemet, me aloittelijoina säilömme kurkut valmiin kurkkusäilötteen avulla.  Hillox on havaittu parhaaksi meidän makuun. Pienet ja napakat kurkut ovat parhaita säilömiseen, isoista kurkuista tulee aika lötköjä ja vetisiä.

Meidän neljään lasipurkkiin meni tänä vuonna 3,5 kg pieniä avomaankurkkuja. Tämä vaatii kaksinkertaisen määrän lientä, yksi satsi ei ihan riitä, ainakaan meidän purkkeihin. Laakeampaan astiaan säilöttynä saattaisi riittääkin, joten kannattaa tehdä ensin vaan yksi satsi ja katsoa tarviiko lisää astioista riippuen. Aineet kahteen liemeen kannattaa kuitenkin hankkia varalle, ettei tarvitse kesken säilöntäprojektin lähteä kauppaan.

Kurkkuliemi:
2,5 litraa vettä
5 dl sokeria
7 dl etikkaa
1 pussi Hillox kurkkusäilötettä

Lisäksi:
valkosipulia p
iparjuurta
tillinvarsia
mustaherukanlehtiä

Pese avomaankurkut huolellisesti. Huuhtele myös mustaherukanlehdet. Me säilömme kurkut kokonaisina, ne voi myös säilöä viipaleina. Jos säilöt kurkut kokonaisena, pistele niihin haarukalla reikiä, niin maut imeytyvät paremmin. Viipaloi piparjuuri ja valkosipuli. Lisää sokeri ja etikka kiehuvaan veteen. Lisää kiehuvaan veteen myös Hillox ja sekoita liemi hyvin. Lado tölkkeihin kurkut, valkosipulin ja piparjuuren palat sekä tilli ja mustaherukanlehdet. Kuinka pajon laitat mitäkin on makuasia, mutta meillä yhdessä tölkissä on 5 mustaherukanlehteä, viisi palaa piparjuurta, n. puolikas yksikyntinen valkosipuli viipaleina sekä muutama oksa tilliä.

Kaada kuuma liemi tölkkeihin niin että kurkut peittyvät täysin. On muuten hauska huomata kuinka nopeasti kurkut vaihtavat väriä liemessä ja näyttävät jo maustekurkuilta. Sulje tölkit tiiviisti ja anna jäähtyä huoneen lämmössä. Tämän jälkeen säilytä kurkkuja viileässä. Anna kurkkujen maustua vähintään 2 viikkoa, kokonaiset kurkut vaativat vielä vähän pidemmän ajan.

avomaankurkku, maustekurkku, kurkun säilöntä

avomaankurkku, maustekurkku, kurkun säilöntä

avomaankurkku, maustekurkku, kurkun säilöntä

avomaankurkku, maustekurkku, kurkun säilöntä

avomaankurkku, maustekurkku, kurkun säilöntä

avomaankurkku, maustekurkku, kurkun säilöntä

avomaankurkku, maustekurkku, kurkun säilöntä  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat