Kirjoitukset avainsanalla burgeri

Instagram on ihana inspiraation lähde monelle asialle, mutta varsinkin kauniit ruokakuvat saavat usein veden herahtamaan kielelle ja ostoslistalle päätyy uusia juttuja testattavaksi. Keveiden kanaburgereiden kuva tuli bongattua Stockmannin Instagram -tililtä. Ruoka, joka vaan paranee kesän tullen, sillä erilaiset burgerit ovat aina ja ikuisesti yksi kesän parhaista grillihiteistä! Keveämpi versio mättöburgereiden rinnalle ei ole ollenkaan huono vaihtoehto aina aika ajoin :)

Kanaburgerit 4lle:

4 paksua kananrintafilettä tai 8 ohutta kanaleikettä
2 kypsää avokadoa
3 tomaattia
salaattia
1 punasipuli
Oivallus -kuitupalaleipää
1 sitruuna lohkoina

Sriracha-jogurttikastike:

2 dl turkkilaista jogurttia
1–2 rkl Sriracha -kastiketta
suolaa
pippuria

Bataattiranskalaiset 4lle:

2 isoa bataattia
½ dl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
pippuria

Marinoi kanat halutessasi. Meidän vakiomarinadihan pitää sisällään lorauksen oliiviöljyä ja balsamicoa, valkosipulia, suolaa ja pippuria. Anna maustua muutama tunti tai yön yli.

Valmistele ensin bataattiranskalaiset. Kuori bataatit ja leikkaa ne tikuiksi. Sekoita oliiviöljy ja hunaja isossa kulhossa, pyöräytä bataattitikut seoksessa ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Mausta reilulla suolalla ja sopivalla määrällä pippuria. Paista bataattiranskalaisia 225 asteessa noin 20 min.

Bataattiranskalaisten kypsyessä valmista ensin sriracha-jogurttikastike sekoittamalla kastikkeen aineet keskenään. Nosta kastike jääkaappiin tekeytymään muiden valmistelujen ajaksi. Halkaise paksut kananrintafileet, jotta saat yhteensä 8 ohutta kananrintafilettä tai käytä suoraan ohuita kanapihvejä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja paista pannulla tai grillissä kanat kypsiksi. Viipaloi tomaatit ja sipuli sekä pilko salaatti. Halkaise avocadot ja poista niistä kivet. Muussaa avocadot haarukalla ja mausta suolalla. Paahda kuitupalaleivät.

Kokoa hampurilainen levittämällä avocadosose leivän päälle, lisää salaatti, tomaattiviipaleet, paistettu kana sekä sipuli. Mausta hampurilainen sriracha -jogurttikastikkeella. Nautiskele bataattiranujen ja purista päälle vielä loraus tuoretta sitruunanmehua.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Instagramin ihana, inspiroiva maailma. Toisten ruokakuvia on ihana katsella ja ihastella, puhumattakaan siitä, että niistä saa loistavia ideoita ja vinkkejä omaankin tekemiseen. Näin Juhlahuuma -tilillä kuvan coctailpaloista, jotka olivat miniburgereita, kertakaikkiaan loistava idea! Näitä pieniä herkkupaloja testattiinkin poikasen 13-vee synttäreillä. Lihapullat toimivat burgereiden pihvinä ja ne voikin valmistaa etukäteen jo edellisenä päivänä. Burgereiden kasauskin sujuu yllättävän kätevästi.

Miniburgerit, n. 50 kpl

400 g jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa
maustepippuria
mustapippuria
13 siivua paahtoleipää
2 pakettia cheddar juustoa
1 jääsalaatti
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 annos valkosipulimajoneesia (ohje täällä)

Valmista ensin miniburgereiden pihvit, eli jauhelihapullat. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmunat ja mausta taikina suolalla ja pippureilla. Muista tarkistaa maku, että mausteita on riittävästi. Pyörittele taikinasta samankokoisia, pienehköjä lihapullia ja asettele ne vierekkäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pullia 225 asteessa noin 15-20 min. Anna jäähtyä.

Valmista majoneesi ohjeen mukaan ja laita se jääkaappiin maustumaan. Paahda paahtoleipiä uunissa kunnes pinta on hieman rapea (200 astetta, n. 5 min.) Leikkaa paahtoleivät neljään osaan ja sipaise jokaiselle palalle majoneesia. Leikkaa cheddarjuustosiivut myös 4 osaan ja laita pala jokaiselle leivälle. Repäise leiville pieni pala salaattia. Laita lihapulla ja kirsikkatomaatti coctailtikkuun ja pistä tikku pystyyn leipäpalasten päälle. Ja näin miniburgerit ovat valmiina nautiskeltaviksi!

Vinkki! Jos vieraiden joukossa on tomaatti-inhoajia, niinkuin meillä, burgerin kantena voi käyttää myös kurkunsiivua. Burgerit kannattaa koota mahdollisimman lähellä tarjoilua, niin leipä pysyy rapeampana pidempään.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Minä olen vannoutunut Aurajuuston ystävä. Facebook on aktiivisesti työntänyt news feedilleni Valion suunnittelemaa Auraburgereiden ohjetta ja vihdoin kesälomalla tätä herkkua tuli testattua. Sanotaan, että reseptin luettuani vesi herahti kielelleni, mutta mietin myös onkohan burgeri ehkä vähän kuiva näin, ilman mitään sen kummoisempia kastikkeita? Epäilykseni paljastuivat vääriksi, burgeri oli erittäin mehevä ja herkullinen. Maustamattoman tuorejuuston kermainen maku sopi todella loistavasti kirpeän, marinoidun punasipulin kaveriksi. Ja jos tykkää Aurasta, ei voi olla tykkäämättä näistä burgereista!

Auraburgerit 4lle

Marinoitu punasipuli
1 iso punasipuli
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 dl punaviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä

Aloita projekti marinoiduista sipuleista, sillä niiden täytyy ehtiä hetki maustumaan ennen ruokailua. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuumenna kattilassa muut aineet kiehuvaksi ja lisää sipulit joukkoon. Anna jäähtyä ja maustua vähintään 2 tuntia.

Pihvit
400 g jauhelihaa
suolaa
maustepippuria
mustapippuria myllystä
1 lihaliemikuutio raastettuna
1 kananmuna

Riko kananmuna jauhelihan sekaan ja sekoita huolellisesti. Raasta joukkoon lihaliemikuutio ja mausta taikina mauste- ja mustapippurilla ja tarvittaessa lisää vielä ripaus suolaa. Muista tarkistaa jauhelihataikinan maku. Muotoile taikinasta neljä samankokoista pihviä.

Lisukkeet
1 pkt amerikanpekonia
1/2 pkt Aura juustoa
rapeaa lehtisalaattia
2-3 tomaattia
2-3 maustekurkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 kpl hampurilaissämpylöitä

Loput valmistelut:
Paista pekonit kypsiksi uunipellillä paketin ohjeen mukaan. Ota valmiit pekonit uunista ja laita ne talouspaperin päälle valumaan. Laita grilli kuumenemaan. Valmistele sillä välin kasvikset: revi salaatti ja pilko tomaatit sekä maustekurkut. Grillaa pihvit ja kun ne ovat lähes kypsiä, lisää pihvien päälle reilu siivu aurajuustoa. Lämmitä myös halkaistut burgerisämpylät grillissä. Levitä molemmille sämpyläpuoliskoille maustamatonta tuorejuustoa ja täytä burgerit kasviksilla, marinoidulla sipulilla, aurajuustoisella pihvillä ja pekonilla. Nautiskele ihanasta burgerielämyksestä heti!

thumb_P8025361_1024
thumb_P8025361_1024
thumb_P8025362_1024
thumb_P8025362_1024
thumb_P8025363_1024
thumb_P8025363_1024
thumb_P8025364_1024
thumb_P8025364_1024
thumb_P8025366_1024
thumb_P8025366_1024
thumb_P8025369_1024
thumb_P8025369_1024
thumb_P8025370_1024
thumb_P8025370_1024
thumb_P8025371_1024
thumb_P8025371_1024
thumb_P8025372_1024
thumb_P8025372_1024

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viime viikonloppu vietettiin ystävien seurassa mökillä Hämeessä hyvästä seurasta ja ruuasta nauttien. Ystävämme olivatkin jo bonganneet uudesta Maku -lehdestä lohiburgereiden ohjeen, joita valmistimme suurella innolla. Ohje oli huikea, ainoa "puutos" oli meidän mielestä loraus sitruunanmehua, samoin lisäsimme hiukan lohen määrää. Lohiburgerit olivat erittäin maukkaita ja aikas paljon kevyempiä kuin tavalliset burgerit. Välillä näinkin :)

Lohiburgerit 4:lle

600 g lohifilettä
4 halkaistua ruisleipää
salaatinlehtiä

Kastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl tilliä silputtuna
1/2 rkl piparjuurta raastettuna
1 tl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
loraus sitruunanmehua

Salsa:
10 kirsikkatomaattia
1 pieni punasipuli
2 rkl kapriksia
2 tl chiliketsuppia
1/4 tl suolaa

Valmista ensin salsa ja kastike. Pilko kirsikkatomaatit pieneksi, samoin sipuli ja kaprikset. Voit käyttää myös pieniä kapriksia, jotka voi jättää kokonaisiksi. Sekoita silput ainekset keskenään ja mausta chiliketsupilla ja suolalla. Me emme kauppareissulla chiliketsuppia löytäneet, joten se tuli korvattua tavallisella ketsupilla ja kuivatuilla chilihiutaleilla (n. 1/2 tl). Raasta kastiketta varten piparjuuri. Sekoita kastikkeen aineet keskenään, viimeistele kastike tillisilpulla ja sitruunanmehulla. Tarkista molemmista maku.

Leikkaa lohi neljään osaan. Kuumenna pannu ja paista lohi pienessä tilkassa öljyä noin pari minuuttia per puoli. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Lämmitä leivät kalan paiston aikana miedossa lämmössä uunissa tai paahda leivät leivänpaahtimessa juuri ennen ruokailua. Laita leivän pohjapuolelle muutama salaatinlehti ja tomaattisalsaa, sitten pilkottua lohta. Lusikoi päälle kastiketta. Sitten ei muuta kuin kansipala burgerille päälle ja nautitaan heti. Oli kyllä todella hyvät burgerit!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat