Kirjoitukset avainsanalla caprese

Kävimme elokuun puolen välin hujakoilla pienellä lomalla Roomassa. Yllätys, yllätys, Rooman lomasta muodostui varsinainen herkutteluloma  kaupungin upeilla nähtävyyksillä höystettynä. Olimme kyselleet muutamia ravintolasuosituksia jo valmiiksi, mutta kaupunki, joka tarjoaa houkuttelevan näköisiä ravintoloita toinen toisensa jälkeen, on mahdotonta jättää täysi spontaunius ravintoloiden valinnassa väliin. Ja hyvä niin :)

Tässä meidän reissun parhaita ruokailukokemuksia ja ravintolasuositukset Roomaan. Näitä kuvia katsellessa herahtaa todella vesi kielelle ja tulee tunne, että Rooman on tuhat ja yksi syytä mennä uudestaan :)

1. 'Gusto (Piazza Augusto Imperatore 9)

'Gusto oli ensimmäisen illan ravintola ja reissun ensimmäiset pizzat. Aikaisesta aamuherätyksestä tuntui että on ihanan helppoa suunnistaa ravintolaan jota meille on suositeltu. No nappiin meni! Pizzalista oli kattava ja ainakin meidän valinta oli erittäin herkullinen. Ravintolassa valmistetaan pizzaa aitoa napolilaista tapaa kunnioittaen.

 

2. Tonnarello (Via Della Paglia 1)

Perinteinen, italialainen ravintola trendikkäällä Trastaveren alueella. Tältä alueelta löytyy paljon ravintoloita, matkalla pitikin pysähtyä lukemaan monen huokuttelevan näköisen paikan ruokalistoja. Valinnanvaraa löytyy. Suuntasimme kuitenkin määrätietoisesti Tonnarelloon, koska myös tänne meillä oli suositus. Ja me voimme antaa sen hyvillä mielin eteenpäin! Vahva suositus erityisesti pasta carbonaralle, aivan superhuippuherkullinen annos! Pastat tarjoillaan hauskasti suoraan pieniltä pannuilta. Rento ja ystävällinen palvelu.

 

3. VII Coorte (Piazza Sidney Sonnino 29)
Tämä ravintola sijaitsee myös Trastaveren alueella. Vähän fancympi kuin lukuisat pienet trattoriat. Tähän ravintolaan kannattaa varata pöytä hurmaavalta, pieneltä kattoterassilta. Alkuun italailaisia leikkeleitä ja juustoja, pääruuaksi mureaa lihaa, rucolaa, tomaattia ja salaattia. Ah miten täydellistä!

 

4. Cantina & Cusina (Via del Governo Vecchio 87)

Ihastuttava Cantina & Cusina sijaitsi lähes nurkan takana meidän hotellista. Kävelimme tästä muutaman kerran ohi ja paikka todella jäi mieleen jo ihastuttavan ulkonäkönsä perusteella. Tästä ravintolasta ei myöskään puuttunut menoa ja meininkiä. Ravintola oli täynnä niin päivisin kuin iltaisin, mutta onneksi pöydän sai aika lyhyellä odotusajalla. Kävimme täällä ensin lounaalla, mutta koska ravintola, sen ruoka ja henkilökunta hurmasi meidät täysin, palasimme tänne samana päivänä myös illalliselle. Meidät otettiin vastaan halauksin ja poskisuudelmin.

 

5. Antica Salumeria (Piazza della Rotonda)

Illallinen herkkukaupassa, jossa myytiin lihaa, juustoja, viiniä ja pastaa oli elämys ja ihan erilainen kokemus kuin mikään muu Rooman ruokailu. Pienissä pöydissä nautittiin paperilautasilta italialaisia herkkuja, kuten tomaatti-mozzarellasalaattia, erilaisia bruchettoja sekä tietenkin italialaisia lihaleikkeleitä ja juustoja. Syödessä sai katsoa kun henkilökunta hääräsi upean tiskin takana annoksia asiakkaille. Hyvä palvelu ja henkilökunta innostui kertomaan enemmänkin konseptista ja tuotteistaan. Tämä paikka toimisi meidän mielestä kuintenkin paremmin lounaalle kuin illalliselle. Mutta kokemus vailla vertaa!

 

6. Ponte & Parione (Via di Santa Maria dell'Anima, 62)

Päädyimme tähän ravintolaan aika puolivahingossa. Olimme alunperin istahtaneet ihan eri ravintolan pöydään, mutta heillä oli listalta kaikki muut paitsi kana loppu, joten päätimme vaihtaa paikkaa... näinkin voi käydä! Tämän ravintolan hurmaava tarjoilija puhui meidät sisään ja valinta osui erittäin hyväksi. Iloisella palvelulla varustetussa ravintolassa on tarjolla kattava valinta perinteisiä italialaisia herkkuja. Rosmariinilla maustetut perunat olivat erityishyviä!

 

7. Drinkkivinkki!
Reissun parhaat Aperol Spritzit löytyivät ravintola Solosta (Via Santa Maria dell'Anima 14). Hinta-laatu-suhde oli todellakin kohdallaan :)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

No nyt on juustokakku sanan varsinaisessa merkityksessä! Kyseessä on ensimmäinen suolainen juustokakku, minkä olemme valmistaneet. Upea tomaatti-mozzarellasalaatilla koristeltu kakku komeili syksyisen Kotivinkin kannessa ja olin heti myyty ennenkuin edes luin mitä kakku pitää sisällään. Kakku leivottiin synttärikaffelle ja se olikin juhlapöydän suosituin herkku! Kakun voi koristelua lukuunottamatta leipoa valmiiksi jo edellisenä päivänä, joten sen saa nopeastikin tarjolle.

Caprese juustokakku

Pohja:
200 digestive -keksejä
125 g voita

Täyte:
100g appenzeller -juustoa
3 isoa kananmunaa
200g vuohemaitotuorejuustoa (Chavroux) tai maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 prk (250g) ricotta -juustoa
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 tl sormisuolaa
mustapippuria
kuivattua chiliä myllystä

Caprese kakun päälle:
250 g kirsikkatomaatteja
125g laadukasta mozzarellaa (buffalo)
1 rkl oliiviöljyä
1 tl balsamicoa
sormisuolaa
mustapippuria
kourallinen basilikanlehtiä

Pingota leivinpaperi noin 20 cm levyiseen irtopohjavuokaan. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksimurut ja voisula keskenään ja painele seos vuokaan. Laita pohja jääkaappiin. Leikkaa appenzeller pienenpieniksi kuutioiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon tuorejuusto ja ricotta ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon reilu puolet appenzellerkuutioista sekä ruohosipulisilppu. Mausta suolalla ja chilillä. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput appenzellerkuutiot. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 min tai kunnes kakku on melkein jähmettynyt. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kakku sitten kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

Valmista caprese -salaatti juuri ennen tarjoilua. Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne kulhoon. Revi joukkoon mozzarella. Kaada joukkoon oliiviöljy ja balsamico ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kevyesti ja viimeistele basilikanlehdillä. Lusikoi salaatti kasaksi kakun päälle. Sitten ei muuta kuin nauttimaan!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kahvinhakureissulla matkalla mökille voi inspiroitua! Pikaisesti bongattu kuva ruokakirjasta johti tähän grillatun tomaatti-mozzarellasalaatin kokeiluun :) Perinteinen caprese, eli tomaatti-mozzarellasalaatti on ollut aika tuttu lisuke meidän keittiössä pitkin kevättä ja tämän ruokakirjan kuvan inspiroimana kokeilimme grillattua versiota tästä italialaisesta klassikkoherkusta.

Jos et omista grilliä, tämä herkku onnistuu helposti myös uunissa. Valitse pihvitomaatti, jos tämä on ainoa lisuke. Jos tarjolla on muitakin lisukkeita, niin tavallinenkin tomaatti riittää.

Grillattu tomaatti-mozzarellasalaatti

1 pihvitomaatti tai tavallinen tomaatti per syöjä
4 siivua mozzarellaa per tomaatti
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Pese tomaatit ja viipaloi ne varovasti niin että viilto ei yltä tomaatin pohjaan asti. Valuta mozzarella ja viipaloi se. Pujota mozzarellaviipaleet varovasti tomaatteihin tehtyihin viiltoihin. Kääri tomaatit folioihin, lorauta tomaateille oliiviöljyä ja maustane suolalla ja mustapippurilla. Grillaa epäsuoralla lämmöllä n. 10-15 min. Kypsennysaika toki riippuu grillin tehoista jne.

Hyvä kypsennysaikavinkki on se, että juusto ei saa sulaa kokonaan, vaan sen tulee pehmetä vain osittain. Uuunissa 225 astetta ja n. 10 min samoilla kypsennysohjeilla. NAM, klassikko toimii hyvin myös tässä muodossa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram