Kirjoitukset avainsanalla carpaccio

Tässä tulee ehdoton resepti lihan ystäville. Carpaccio on saanut ainakin minut koukutettua täysin, tuntuu että siihen on lähes jatkuva himo päällä. Tämä resepti on peräisin ensimmäisestä Safkaa -kirjasta ja se on jälleen kerran pettämätön! Suolaisen, ohueksi leikatun lihan ja sitruunaöljyn makucombo on kertakaikkiaan mieletön. Liha on meidän keittiössä muuttunut härästä naudaksi, mutta toimii loistavasti. Tähän ruokaan lihavalinnassa kannattaa panostaa laatuun.

Carpaccio alkupalaksi neljälle

reilu 200 g pala naudan ulko- tai sisäfilettä
sormisuolaa
mustapippuria
rucolaa
parmesanjuustoa

Sitruunaöljy
3 rkl oliiviöljyä 3
rkl sitruunanmehua

Suolaa lihapala reilusti sormisuolalla ja anna lihan suolautua 30-40 minuuttia. Putsaa suola pois lihan pinnalta ja kuivaa se talouspaperilla. Kääri liha tiukasti kelmuun niin että siitä syntyy tasaisen paksu tanko. Laita liha pakkaseen ja anna sen olla siellä ainakin pari kolme tuntia. Valmista tällä välin sitruunaöljy valmiiksi. Nosta liha jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Ota kelmu pois ja leikkaa liha terävällä veitsellä niin ohuiksi siivuiksi kun vaan pystyt. Asettele kohmeiset siivut tarjoiluastialle. Ripottele päälle vielä sormisuolaa ja mustapippuria. Laita lihan päälle rucolaa ja parmesanlastuja ja lisää vielä sitruunaöljy viimeistelemään annos. Tarjoile heti. Aivan tuli vesi kielelle tätä kirjoittaessa, koskahan voisi taas tehdä carpacciota?


Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusi Vuosi vaihtui rauhallisesti kahdestaan mökkeilyn merkeissä. Olisi ollut upeaa kun olisi ollut lunta ja pikkupakkasta, mutta tasaisen harmaa sää oli ja pysyi. Onneksi kynttilöillä ja ulkotulilla saa luotua tunnelmaa pimeyden keskelle.

IMG_7695

Menu piti sisällään tällä kertaa lihaa ja lihaa :) Alkupaloiksi valitsimme yhden suosikeistaimme, nimittäin Carpaccion. Resepti on peräisin  Safkaa - parempaa arkiruokaa -kirjasta, suosittelemme lämpimästi! Me käytimme lihana nautaa, sillä härkää ei ollut saatavilla. 200 g naudan ulkofilettä suolataan reilusti merisuolalla ja annetaan vetäytyä  30-40 min. Suola putsataan pois, liha kuivataan ja kääritään tiukaksi pötköksi kelmuun. Lihapötkö laitetaan pakkseen kahdeksi - kolmeksi tunniksi. Liha tulee ottaa jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Liha leikataan vielä hiukan kohmeisena niin ohuiksi siivuiksi kun pystyy. Siivut asetellaan tarjoiluastialle ja maustetaan sormisuolalla sekä mustapippurilla. Päälle kirpeä sitruunaliemi (3 rkl oliiviöljyä ja 3 rkl sitruunan mehua), rucolaa ja parmesanlastuja. Huh, miten hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääruuaksi oli naudan marmorifilettä, Hasselbackan perunoita ja salaattia. Hasselbackan perunat ovat vanha tuttavuus kotoa, isukkini on jostain aikoinaan tämän reseptin bongannut. Kiinteälajikkeiseen perunaan tehtään varovasti syviä viiltoja, mutta niin, että se pysyy vielä kokonaisena. Perunat asetellaan vierekkäin vuokaan ja niiden päälle ripotellaan reilusti suolaa sekä iso köntti voita. Perunat kypsennetään uunissa 200 asteessa ensin n. 45 minuuttia, jonka aikana vuuan pohjalle sulanutta voita lusikoidaan perunoiden päälle tasaisin väliajoin, sellaiset kolme, neljä kertaa. Lopuksi perunoiden päälle ripotellaan parmesanraastetta ja paistetaan vielä 10-15 min, niin että juusto sulaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääruuan jälkeen kiiruhdimme meren rantaan katselemaan Uuden Vuoden ilotulituksia. Ympäröivä pimeys ja meren kuohunta loi upeat puitteet muiden järjestämälle ilotulitukselle, jota saimme ihailla kuohuviinin kera.

IMG_8375

IMG_8374

Myöhäisen illallisen ja sen lihapitoisuuden takia jälkiruoka jäikin tekemättä. Se tehtiin pienellä viiveellä Uuden Vuoden päivänä. Ajatuksena oli tehdä jokin helppo mascarponevaahto ja silmiini osuikin tämä houkutteleva Hopeatoffee -mascarponevaahto Tyrniä ja tyrskyjä -blogista. Resepti on superhelppo ja lopputulos on makean samettinen, lakritsinen mascarponeherkku!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näiden tunnelmien myötä hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2014!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat