Kirjoitukset avainsanalla flank steak

Flank steak, eli naudan kuvepaisti on loistava valinta erityisesti grilliin. Grillikausi on sopivasti jos startannut, joten nyt viimeistään kannattaa laittaa flank steakit tulille :) En tosin näe miksi tätä ei voisi valmistaa myös pannu - uuni - yhdistelmällä. Flank steakista tulee ihanan mureaa ja suussa sulavaa ja tämä onkin liharuoka, joka valmistuu helposti isommallekin porukalle.

Paistin ohuemmasta päästä voi leikata palan ruokailijalle joka pitävät kypsemmästä lihasta, keskeltä paistia leikataan mehevät mediumssiivut. Flank steak varmasti kuuluu meidän kesän vakio grillattaviin ruokiin, helppoa ja niin hyvää!

Flank steak neljälle

600 g naudan kuvepaistia
suolaa
mustapippuria

Ota kuvepaisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita paisti kuumaan grilliin ja paista sitä noin 2 min per puoli saadaksesi lihan pintaan kauniin värin. Varo kuitenkin polttamasta lihaa. Kun lihassa on hyvä grillauspinta, kääri se tiiviisti folioon ja jatka kypsennystä haluttuun kypsyyteen. Medium -asteisen lihan sisälämpötila on 52 astetta.

Me kun pidämme kunnolla mediumista lihasta, grillaamme paistin 50 asteiseksi, se kun vielä vähän jälkikypsyy ennenkuin se ehtii lautaselle. Tarjoa flank steak haluamasi lisukkeen kanssa, uudet perunat ja raikas salaatti on aina hyvä valinta!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram