Kirjoitukset avainsanalla grillattu kesäporkkana

Kesäporkkanoiden sesonki on juuri alkamaisillaan. Micke oli työreissussa Ruotsissa, jossa illallisella oli tarjolla mm. grillattuja kesäporkkanoita ja minä taas satuin näkemään aamuteeveessä kun siellä grillailtiin samaisia kesäporkkanoita :) Yhteistuumin tästä vakuuttuneena porkkanat päätyivät osaksi Juhannusbuffaamme ja niistä piti kaikki! Porkkanagrillailut eivät todellakaan jää tänä kesänä yhteen kertaan. Ai että miten olivatkin hyviä!

Grillatut kesäporkkanat lisukkeeksi

1-2 kesäporkkanaa per syöjä
oliiviöljyä
sormisuolaa

Leikkaa porkkanoista naatit pois ja pese ne huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa porkkanat puoliksi pitkittäissuuntaisesti. Asettele porkkanat vuualle, lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele perään reilusti sormisuolaa. Grillaa porkkanoita välillä käännellen n. 10-15 min kunnes porkkanat ovat saaneet hiukan väriä pintaan sekä pehmenneet jonkin verran. Suutuntumaa pitää jäädä, eli älä ylikypsennä. Tarjoa porkkanat lämpimänä muun grilliruuan kaverina.

Vinkki! Porkkanoiden päälle sopisi hyvin myös ripaus chilihiutaleita tai loraus tummaa balsamicosiirappia. Tämä tosin vasta grillauksen jälkeen :)

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram