Kirjoitukset avainsanalla kanakastike

Kirpeä lime. Ihana valkosipuli ja tulinen chili. Nämä ne sopivat kanalle kaveriksi! Olen kaivannut uusia kanareseptejä ja jäinkin miettimään miten saisin omasta kestosuosikistani, pippurisesta ananaskanasta luotua vähän uudenlaisen version, josta voisi tulla uusi kestosuosikki tämän kanakastikkeen rinnalle. Kanan kanssa pannulle mukaan tämän hetken lemppareita, limeä ja chiliä. Ja ah, tästä syntyy suolaisen kirpeä, valkosipulinen ja tulinen kanakastike, joka toimii hyvin neutraalin riisin kanssa. Rapea parsakaali tuo annokseen paitsi väriä, myös vähän rapsakkaa suutuntumaa.

Limekana neljälle:

600g kanan filesuikale
oliiviöljyä paistamiseen
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 limen mehu
1/2 - 1 yksikyntinen valkosipuli
1 chili
2 dl ruokakermaa
1/2 - 1 tl savupaparikamaustetta
suolaa
mustapippuria
raakaa parsakaalia

Ruskista kanafileet oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen. Pilko chili pieneksi, raasta valkosipuli ja purista limen mehu ja lisää ne kanan joukkoon. Mausta savupaprikalla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua noin 15 min. Lisää lopuksi joukkoon vielä ruokakerma ja tarkista maku. Kastike saa olla tulisen kirpeä ja suolainen. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Lisää lopuksi annoksen päälle raakoja parsakaalin nuppuja.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kana on kokenut pienen inflaation keittiössämme, sitä on joskus tultu syötyä vähän liikaakin. Pippurinen ananaskanakastike on kuitenkin säilyttänyt suosionsa ja onkin edelleen yksi meidän porukan lempiruokia. Helppoa ja maukasta arkiruokaa, mikäs sen parempaa!

Pippurinen ananaskana 4lle

500 g kanan maustamattomia filesuikaleita

Marinadi kanalle:
n. 3 rkl oliiviöljyä
n. 1 rkl tummaa balsamicoa
1 yksikyntinen valkosipuli raastettuna
suolaa
mustapippuria

Kastike:
1 yksikyntinen valkosipuli
n. 2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (3,3 dl) ruokakermaa
1 prk pieniä ananaspaloja
mustapippuria

Ruskista marinoidut kanan filesuikaleet pannulla. Lisää vettä niin että kana peittyy ja laita mukaan myös kasvisliemikuutio sekä raastettu valkosipuli. Mausta mustapippurilla ja anna kastikkeen kiehua n. 20 min. Lisää lopuksi kastikkeeseen purkillinen pieniä ananaspaloja sekä ruokakerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vielä mustapippuria ja suolaa. Kastikkeessa saa olla reilun pippurinen maku.  Jos pidät paksummasta kastikkeesta, lisää joukkoon pari ruokalusikallista vaaleaa Maizenaa ja kiehauta hetki, jotta kastike paksuuntuu. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat