Kirjoitukset avainsanalla kaura-omenapaistos

Oman pihan omenapuut notkuvat omenoista, naapureilla myös. Kyllä kerran syksyssä kuuluu yksi kaura-omenapaistos pyöräyttää! Jos pihapiiristä ei löydy omia omenapuita, kaupoissa on nyt vielä hyvä valikoima kotimaisia omenoita. Koska yläasteaikainen köksäntunneilta säästetty monistekansio oli kotona ja me mökillä, piti turvautua googleen, jotta menee mittasuhteet oikein :) Päädyimme Maku.fi -sivuston ohjeeseen. Koska kaurapäällistä pitää olla paljon, teimme sen alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna puolitoistakertaisena. Yksinkertaista, helppoa ja niin hyvää!

Kaura-omenapaistos 4lle

1 kg hapokkaita omenoita
1/2 dl vettä

Muruseos:
4,5 dl kaurahiutaleita
150 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia

Leikkaa omenat lohkoiksi ja asettele ne tilavaan uunivuokaan. Kaada päälle vesi. Sekoita kulhossa muruseoksen ainekset yhteen käsin nyppimällä. Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min tai niin kauan että omenat ovat kunnolla pehmeitä. Tarjoile paistos lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (2)

2/2 | 

Nam! Meilläkin sama ongelma, liikaa omenoita.. Resepti lähtee heti testiin! :)
xIida

p.s.Jos kiinnostaa, käyhän tsekkaamassa mun blogi, northboundkitchen.wordpress.com! :))

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram