Kirjoitukset avainsanalla kylmä tomaattikeitto

Minä en ole varsinaisesti keittoihminen, enkä varsinkaan yleensä pidä soseutetuista keitoista. Mutta tietenkin poikkeus vahvistaa säännön! Tehtiin ensimmäistä kertaa yhdessä Gazpachoa ja voi apua miten HYVÄÄ siitä tuli! Taisin jäädä jo ensimmäisestä mauntarkistuslusikallisesta koukkuun... Tuskin maltan odottaa, että tulee kesä ja vielä maukkaammat tomaatit - gazpachoa, aurinkoa ja lasi viiniä - täydellinen lomalounas! Ohje on peräisin Safkaa -kirjasta ja sitä on hitusen muunneltu meidän keittiöön sopivaksi. (Ohjeesta puuttuu yksi punainen paprika, sillä se ei kertakaikkiaan mulle maistu.)

Gazpacho (n. 1,2 l valmista keittoa)
800g kypsiä, kotimaisia tomaatteja kaltattuna
1 yksikyntinen valkosipuli
1/2 kurkku
1/2 chili viipaleina
8 tippaa tabascoa
muutama tippa Worcestershire -kastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
2 siivua päivän vanhaa vaaleaa leipää
1,5 tl suolaa
mustapippuria
1 dl oliiviöljyä

Kalttaa ensin tomaatit. Laita tomaatit kokonaisena kiehuvaan veteen ja keitä niitä n. minuutti pari, niin että näet kun kuoret alkavat halkeilemaan. Nosta tomaatit pois vedestä reikäkauhalla, jäähdytä hetki ja kuori tomaatit. Poista niistä myös siemenkota, mutta pidä kaikki operaatiossa irtoava neste tallella. Pilko tomaatit lohkoksi ja laita ne nesteineen päivineen kattilaan. Poista chilistä siemenet ja pilko se pienemmäksi. Pilko myös kurkku ja valkosipuli. Lisää ne ja muut aineet sekä mausteet kattilaan (paitsi leipä) ja surauta tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää perään vielä leipäsiivut ja surrauta taas tasaiseksi. Anna keiton maustua jääkaapissa vähintään tunti. Tarkista tämän jälkeen maku, lisää tarvittaessa suolaa, tabascoa ja Worcestershireä. Tosin omasta mielestä tuolla ohjeella maku oli täydellinen juuri noin. Tarjoa keitto avocadotahnan ja paahdetun ruisleivän kanssa. Ah!

Avocadotahna
1 iso kypsä avocado
100 g tuorevuohenjuustoa
1 rkl sitruunanmehua
suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa. On todella hyvää myös ruisleivän päällä!

Cazpacho
Cazpacho
IMG_0322
IMG_0322
IMG_0324
IMG_0324
IMG_0326
IMG_0326
IMG_0330
IMG_0330
IMG_0332
IMG_0332
IMG_0334
IMG_0334
IMG_0335
IMG_0335
IMG_0336
IMG_0336
IMG_0339
IMG_0339
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat