Kirjoitukset avainsanalla kylmäsavulohi

Kevään aikana olen nähnyt useamman kerran erilaisia parsahodareita Instagramissa ja niistä inspiroituneena päätimme kokeilla omaa versiota. Kylmäsavulohi, parsa ja kananmuna ovat lyömätön yhdistelmä ja toimivat erittäin hyvin myös hodarin täytteinä. Majoneesi takaa sen, että hodari ei jää kuivaksi. Helppoa ja herkullista! Me tarjosimme näitä ystävillemme alkupaloiksi, mutta koska nämä olivat niin hyviä, täytyi tehdä vielä toiset kullekin!

Kylmäsavulohi-parsahodarit

8 kpl pieniä hotdog sämpylöitä
n. 100g kylmäsavulohta
8 kpl vihreää parsaa
2 kananmunaa
majoneesia
kesäsipulia
tilliä

Keitä kananmunia 6 min, niin että munat jäävät vielä hitusen löysiksi. Puolita kylmäsavulohisiivut ja pilkkoa sipuli varsineen. Grillaa parsoja n. 6-7 minuuttia niin, että niihin jää vielä suutuntumaa. Voit valmistaa parsat myös uunissa. Lämmitä hotdog sämpylät grillissä tai uunissa. Viipaloi sillä aikaa kananmunat. Levitä hodarisämpylälle majoneesia, lisää kylmäsavulohi, yksi parsa ja munansiivuja. Viimeistele hodarit kesäsipulilla ja tillillä. NAM!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rakastan voileipäkakkuja! Mutta niitä harvoin tulee tehtyä ihan muuten vaan, koska ainakin minulla on vaikeuksia tehdä pieniä, muutamalle syöjälle sopivia voileipäkakkuja. Mutta kun on juhlan paikka, menun suunnittelu alkaa useasti voileipäkakusta!

Olen jo aikaisemmin bongannut Liemessä -blogista tämän kylmäsavulohi-pesto nakuvoileipäkakun, jonka kauneus hurmasi minut välittömästi, samoin makumaailma kuulosti raikkaalta ja herkulliselta. Tätä ohjetta on pikkuisen muokattu meidän keittiössä ja kakku saikin kovasti kehuja, kun sitä tarjoiltiin poikasen rippijuhlissa. Me teimme juhlia varten kaksi voileipäkakkua.

 

Kylmäsavulohi-pestovoileipäkakku

1 iso paketti Maalahden limppuviipaleita

Täyte 1: herne-basilika pesto

200 g herneitä
100 g Valio Viola kevyt basilika tuorejuustoa
kourallinen tuoretta basilikaa
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl pinjansiemeniä
pippuria
suolaa

Täyte 2: lohi-tuorejuusto

250 g kylmäsavulohiviipaleita
100 g Valio Viola kevyt basilika tuorejuustoa
1 prk 150 g Valio crème fraîche laktoositon
1/2 sitruunan mehu
nippu ruohosipulia pienittynä
pippuria
suolaa

Sitruunavesi kostutukseen:

1 dl sitruunamehua
1 dl vettä

Kuorrute:

100 g Valio Viola kevyt basilika tuorejuustoa
75 g Valio crème fraîche laktoositon

Koristeluun:

tuoretta basilikaa
herneenversoja
1 raitajuuri kuorituttuna ja ohueksi viipaloituna (tai retiisisiivuja)
paahdettuja pinjansiemeniä

Kasaa voileipäkakku suoraan tarjoiluastialle tai vaikka leikkuulaudalle, johon on laitettu leivinpaperi, jonka avulla kakun voi vetää tarjoiluastialle. Asettele limppuviipaleet haluamallasi tavalla astialle ja leikkaa leivistä ohuesti reunat pois siltä olin, jotka jäävät viipaleissa kakun sisäpuolille. Ulkoreunat saavat siis jäädä.

Valmista täytteet. Täyte 1: mittaa peston kaikki aineet sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tahnaksi. Mausta tahna suolalla ja pippurilla. Täyte 2: paloittele kylmäsavulohi pieniksi kuutoiksi ja sekoita kala kaikkien muiden aineiden kanssa. Tee myös sitruunavesi.

Kostuta sitruunavedellä ensimmäiset leivät ja levitä niiden päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerros leipäpaloja kalatäytteen päälle. Kostuta taas leivät ja lisää tämän kerroksen päälle herne-basilikapesto. Lisää kerros leipäpaloja, kostuta ja lisää leipien päälle loppu lohitäyte. Lisää vielä kerros leipäpaloja ja kostuta. Jos haluat oikein mehevän ja kostean kakun, voit käyttää koko määrän sitruunavettä. Jos haluat vähän vähemmän kosteutta, jätä nesteestä n. 1/3 käyttämättä. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Ennen tarjoilua valmista vielä kuorrute sekoittamalla basilikatuorejuusto ja creme fraiche keskenään. Levitä kuorrute leipäpalojen päälle. Koristele herneenversoilla, basilikalla, pinjansiemenellä ja raitajuurella. Liemessä -bloggaaja tiesi vinkata että kun raitajuuri leikataan oikein ohueksi ja siivut laitetaan hetkeksi valkoviinietikkaan, niitä pystyy hiukan taivuttelemaan ja raitajuuren väri myös säilyy paremmin. Sitten ei muuta kuin herkullisesta voileipäkakusta nauttimaan!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kesähelteillä maukas ja suolainen kalakeitto maistuu taivaalliselle. Käväisimme Pellingin kesätorilla hakemassa tuoreita herkkuja keittoa varten. Torilla kävi kuhina, kauppa kävi ja ihmiset juttelivat mukavia saaristolaistuttaviensa kanssa. Kesätorilla oli todellakin mahtava tunnelma :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kalakeitto 6lle henkilölle

n. 700 g kylmäsavulohta
10-15 uutta perunaa
3 porkkanaa
2 kesäsipulia
2 kasvisliemikuutiota tai 1 kasvisliemikuutio ja 1 kalaliemikuutio
kokonaisia maustepippureita
2 laakerinlehteä
vettä
n. 5 dl kevytmaitoa
nokare voita
tilliä

Pese perunat ja laita ne koosta riippuen kokonaisina, puolikkaina tai neljään osaan leikattuina kattilaan. Kuori porkkanat ja leikkaa ne renkaiksi. Lisää nekin kattilaan ja kaada päälle vettä niin että perunat ja porkkanat peittyvät. Laita mukaan pieneksi pilkottu sipuli, liemikuutiot sekä muut mausteet. Anna kiehua 10-15 min niin että perunat ovat lähes kypsiä. Pilko tällä välit kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Lisää lopuksi kala, kaada perään maito. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Lisää vielä reilu nokare voita ja leikkaa joukkoon paljon tuoretta tilliä. Valmista!

Keitto nautittiin ulkosalla torilta ostetun saaristolaisleivän kera. Kyllä ihmisen vaan kelpaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat