Kirjoitukset avainsanalla lettutaikina

Letut on ihana, perinteinen herkku, johon kuuluu vähintäänkin hyvä hillo ja kermavaahto. Letuista on moneksi, isosta taikinasta voi tehdä sekä suolaisia ja makeita lettuja ja näin on koko ateria hoidettu yhdellä paistokerralla. Näistä lettukesteistä on jo tovi aikaa, mutta lettuhimo ei näistä kuvista ainakaan vähene.

Yleensä en kannata mitään "pussivalmisteita", mutta tämä Sunnuntain ohukais- ja vohvelijauhe on hyväksi havaittu. Se on erityisen kätevä mökillä, sillä jauhe sekoitetaan veden sekaan, maitoa saareen kannetaan muutenkin ihan riittävästi.  :) Taikina on myös nopea valmistaa, eikä sitä tarvitse turvottaa kuin 5 minuuttia. Kannattaa antaa mahkut! Täytteeksi letut saivat tällä kertaa kermavaahdon lisäksi lakkahilloa, pensasmustikoita ja kirskikoita. Lettuja tulee yhdestä pussista sen verran, että kaksin ei ihan koko satsia saa tuhottua. Nyt niistä sai nauttia naapurikin :)

kuva 2

kuva 3

kuva 1

kuva 5

kuva 2

kuva 3

kuva 5

kuva 3

kuva 5

kuva 2

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram