Kirjoitukset avainsanalla lihavarras

Ensimmäinen blogipostaus reiluun kahteen viikkoon, onpas mukavaa! Lomalla oli mahtavaa, vaikka blogia olikin hiukan ikävä :) Lomasta täytynee tehdä oma postaus tuonnempana. Jokatapauksessa reissussa ehti tulla ikävä perinteistä kotiruokaa ja loppulomasta tulikin jo tehtyä listaa mitä kaikkea sitä pitääkään saada, kun pääsee taas kotiin. Eniten ikävä oli maitoa :) Lisäksi himoitsimme lihapullia ja perunamuusia, parsaa ja parmankinkkua sekä jotain grillattua, itsetehtyä ruokaa. Ostimme matkalta uudet hienot grillivartaan, joten niitä piti heti testata kreikkalaisen ruuan muodossa.

Päätimme tehdä illalliseksi souvlakia, tzatzikia ja tietysti feta in the oven:ia. Kreikkalainen ruoka on ihanan raikasta ja siinä on paljon puhtaita makuja. Valmistimme kaikille yhden naudanliha- ja yhden kanavartaan. Lihat saavat marinoitua muutaman tunnin ennen valmistusta. Leikkaa naudan ulkofile sopiviksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon. Kaada päälle kunnon loraus oliiviöljyä, sekoita joukkoon silputtu valkosipuli sekä rosmariini ja timjami. Ripottele mukaan myös suolaa ja laita lihat jääkaappiin maustumaan. Kanoille sama käsittely, marinaadiin lisättiin vaan noiden ainesten lisäksi balsamicoa ja mustapippuria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmista tässä vaiheessa myös tzatziki. Tzatzikin maut paranevat vanhetessaan, joten on mahtavaa jos sekin ehtii maustua jääkaapissa tovin ennen tarjoilua. Raasta kurkku ja valuta se hyvin. Sekoita kurkkuraaste turkkilaiseen jogurtiin, lisää joukkoon raastettu valkosipuli, loraus oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja sitruunan mehua. Simppeliä ja niin hyvää, erityisesti kaiken grillatun ruuan kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vartaiden teko aloitettiin ottamalla lihat huoneen lämpöön ja pilkkomalla vihannekset: paprikaa, sipulia, herkkusieniä, ananansta ja kirsikkatomaatteja. Jokaiselle koottiin kaunis varras omavalintaisilla rehuilla. Uudet varrastikut ovat malliltaan kuin tikarit, tikku on lattana, eikä pyöreä ja näin lihat eivät pääse pyörimään grillatessa. Kanavartaan vaativat n. 20 min grillausaikaa ja lihavartaat n. 10 min riippuen lihan koosta, grillin tehosta ja halutusta kypsyysasteesta.  Grillauksen aikana uunissa valmistui feta, ohje siihen löytyy TÄÄLTÄ.

Sitten ei muuta kuin viini lasiin ja nauttimaan ihanasta illallisesta. Kyllä maistui hyvälle kaiken sen ulkonasyömisen jälkeen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat