Kirjoitukset avainsanalla marmorifile

Uusi Vuosi vaihtui rauhallisesti kahdestaan mökkeilyn merkeissä. Olisi ollut upeaa kun olisi ollut lunta ja pikkupakkasta, mutta tasaisen harmaa sää oli ja pysyi. Onneksi kynttilöillä ja ulkotulilla saa luotua tunnelmaa pimeyden keskelle.

IMG_7695

Menu piti sisällään tällä kertaa lihaa ja lihaa :) Alkupaloiksi valitsimme yhden suosikeistaimme, nimittäin Carpaccion. Resepti on peräisin  Safkaa - parempaa arkiruokaa -kirjasta, suosittelemme lämpimästi! Me käytimme lihana nautaa, sillä härkää ei ollut saatavilla. 200 g naudan ulkofilettä suolataan reilusti merisuolalla ja annetaan vetäytyä  30-40 min. Suola putsataan pois, liha kuivataan ja kääritään tiukaksi pötköksi kelmuun. Lihapötkö laitetaan pakkseen kahdeksi - kolmeksi tunniksi. Liha tulee ottaa jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Liha leikataan vielä hiukan kohmeisena niin ohuiksi siivuiksi kun pystyy. Siivut asetellaan tarjoiluastialle ja maustetaan sormisuolalla sekä mustapippurilla. Päälle kirpeä sitruunaliemi (3 rkl oliiviöljyä ja 3 rkl sitruunan mehua), rucolaa ja parmesanlastuja. Huh, miten hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääruuaksi oli naudan marmorifilettä, Hasselbackan perunoita ja salaattia. Hasselbackan perunat ovat vanha tuttavuus kotoa, isukkini on jostain aikoinaan tämän reseptin bongannut. Kiinteälajikkeiseen perunaan tehtään varovasti syviä viiltoja, mutta niin, että se pysyy vielä kokonaisena. Perunat asetellaan vierekkäin vuokaan ja niiden päälle ripotellaan reilusti suolaa sekä iso köntti voita. Perunat kypsennetään uunissa 200 asteessa ensin n. 45 minuuttia, jonka aikana vuuan pohjalle sulanutta voita lusikoidaan perunoiden päälle tasaisin väliajoin, sellaiset kolme, neljä kertaa. Lopuksi perunoiden päälle ripotellaan parmesanraastetta ja paistetaan vielä 10-15 min, niin että juusto sulaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääruuan jälkeen kiiruhdimme meren rantaan katselemaan Uuden Vuoden ilotulituksia. Ympäröivä pimeys ja meren kuohunta loi upeat puitteet muiden järjestämälle ilotulitukselle, jota saimme ihailla kuohuviinin kera.

IMG_8375

IMG_8374

Myöhäisen illallisen ja sen lihapitoisuuden takia jälkiruoka jäikin tekemättä. Se tehtiin pienellä viiveellä Uuden Vuoden päivänä. Ajatuksena oli tehdä jokin helppo mascarponevaahto ja silmiini osuikin tämä houkutteleva Hopeatoffee -mascarponevaahto Tyrniä ja tyrskyjä -blogista. Resepti on superhelppo ja lopputulos on makean samettinen, lakritsinen mascarponeherkku!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näiden tunnelmien myötä hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2014!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat