Kirjoitukset avainsanalla meloni

Juustoa ja parmankinkkua yhdessä. Ei voi olla pahaa! Makea melonisalaatti kaverina. Aina vaan paranee. Ja kyllä, oli oikein herkullista! Resepti on peräisin uusimmasta Safkaa -kirjasta, siinä annosta suositellaan lounaaksi helteiselle kesäpäivälle. Toimii varmasti. Annos sopii myös alkupalaksi tai vaikka tapaspöytään. Meidän oli haastavaa löytää Taleggio -juustoa, joka on italialainen lehmän täysmaidosta valmistettu runsasrasvainen juusto. Mahtoiko olla juuri ostohetkellä loppu, mutta korvasimme sen vastaavalla, pehmeällä punahomejuustolla. Joten ei hätää jos ei Taleggiota löydykään omasta lähikaupasta.

Parmankinkkuun käärittyä Taleggio -juustoa ja minttu-melonisalaattia alkupalaksi neljälle hengelle

1/2 sitruunan mehu
1 rkl juoksevaa hunajaa
puolikas, kypsä verkkomeloni
pari mintunoksaa
250g Taleggio -juustoa
8 siivua parmankinkkua
2 rkl oliiviöljyä

Valmista ensin minttu-melonisalaatti. Kaada puristettu sitruunanmehu kulhoon ja lisää joukkoon hunaja. Sekoita kunnes hunaja on liuennut. Poista melonista lusikalla siemenet. Lohko meloni ja poista kuori, paloittele lohkot kuutioiksi. Lisää melonit hunajalla maustettuun sitruunanmehuun. Silppua joukkoon vielä muutama oksallinen mintunlehtiä.

Leikkaa juusto kahdeksaan osaan ja kääri juustonpalat kinkkusiivujen sisään. Kuuumenna oliivilöjy pannulla ja paista juustonyyttejä n. puoli minuuttia per puoli. Tarjoile heti melonisalaatin kera.

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ulkona sataa vettä, mutta Parempaa kuin ihan huonoo -keittiössä on kesä ja aurinko paistaa. Nimittäin kesäisillä ruuilla ja jälkiruuilla yritetään luoda edes vähän lisää kesäfiilistä. Lämpimät mansikka-menlonivartaat ovat helppo, raikas ja ihanan kesäinen jälkiruoka. Ohje on peräisin Ruokatorstain Kesä -kirjasta.

Lämpimät mansikka-melonivartaat

Puolikas cantaloupemeloni
1 rasia tuoreita mansikoita
muutama lehti tuoretta minttua
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 sitruunan mehu

Mascarponevaahto
200 g mascarponejuustoa
1 1/2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria

Perkaa mansikat ja halkaise ne jos mansikat ovat kovin isokokoisia. Kuori meloni ja piko se kuutioksi. Sekoita mansikat ja melonit keskenään ja sekoita niiden joukkoon varovasti sitruunanmehu, hienonnettu minttu ja hunaja. Pujota palat varrastikkuihin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se mascarponen joukkoon. Mausta vaahto vaniljasokerilla. Paista vartaita grillissä tai muurinpohjapannulla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Tarjoa vartaat heti mascarponevaahdon kanssa.

thumb_P6235280_1024
thumb_P6235280_1024
thumb_P6235284_1024
thumb_P6235284_1024
thumb_P6235291_1024
thumb_P6235291_1024
thumb_P6235293_1024
thumb_P6235293_1024
thumb_P6235294_1024
thumb_P6235294_1024

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat