Kirjoitukset avainsanalla mokkapannacotta

Ennen Juhannusta kurvasimme Hietalahden kauppahalliin hankkimaan Juhannuskuhat mökille. Tästä annoksesta on haaveiltu jo pitkään ja päätimmekin Juhannusaaton kunniaksi herkutella kuhalla ja hollandaisella. Se kyllä kannatti! Ehkä paras kesälounas tähän mennessä.

Paistettu kuha:
150 g kuhafilettä per syöjä
suolaa
tilliä
voita paistamiseen

Hollandaise:
3 kananmunan keltuaista
200 g voita
puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl vettä
suolaa
ripaus valkopippuria

Uusia perunoita
Salaattia

Harjaa ensin uudet perunat sekä valmista salaatti. Mökillä salaatti on kasvanut hurjaa vauhtia ja teimmekin ensimmäisen salaatin oman kasvimaan antimista. Me teimme ihan perus festasalaatin, johon laitoimme erilaisia salaatteja, avomaankurkkua, kirsikkatomaatteja, kesäsipulia varsineen sekä Patros -fetajuustoa.

Napsauta perunat kiehumaan ja ala samaan aikaan valmistamaan hollandaisea. Erottele munan keltuaiset kattilaan. Valmista kastike vesihauteessa, meillä laitetaan pienempi kattila roikkumaan isomman kattilan reunoista veteen. Vatkaa keltuaiset, suola ja valkopippuri sekaisin kunnes seos sakenee. Lisää voi nokareina ja vatkaa kokoajan. Kaada sekaan vesi ja kuumenna edelleen. Lisää lopuksi situruunanmehu. Sekoita hiljaisella lämmöllä kastike kirkkaaksi ja tasaiseksi. Tarkista maku. Suolaa ei kannata laittaa alussa kovinkaan reilusti, sillä voi on sen verran suolaista, että siitä tulee lähes tarpeeksi makua kastikkeeseen omasta takaa. Kun perunat ja kastike ovat valmiita on aika paistaa kalat. Nostimme hollandaisen pois liedeltä, mutta pidimme sitä vielä vesihauteessa ja sekoitimme kokoajan ettei se juoksetu.

Suolaa ensin kuhafileet. Lisää pannulle kunnon nokare voita ja kun voi tirisee, lisää kalat pannulle. Paista fileitä noin minuutti per puoli, kalan koosta riippuen. Kalaa ei saa ylikypsentää, ettei siitä tule kuivaa. Joten kun kalan pinta saa kaunista väriä, se on aika kääntää. Ripottele valmiiden kalafileiden päälle tuoretta tilliä ja tarjoile heti yllämainittujen herkkujen kanssa. Kuha vastasi odotuksia ja enemmänkin, teki mieli nuolla lautanen puhtaaksi :)

Jälkiruuaksi nautiskeltiin mokkapannacottaa. Pannacottaan löytyy ohje TÄÄLTÄ. Mokkapannacotta valmistuu samalla tavalla kuin perus vaniljapannacotta, mutta keitokseen lisätään 1,5 tl pikakahvijauhetta.

Täydellinen kesälounas!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat