Kirjoitukset avainsanalla munakas

Tästä munakkaasta ei vihreyttä puutu! Munakas on kaunis tarjottava aamiaispöytään tai brunssille, itse valmistin sen lounaalle paistettujen ahvefileiden seuraksi. Korianterin laitoin reseptissä sulkuihin, sillä oman munakkaani tein ilman sitä! Korianteri jakaa ihmiset, toiset rakastaa sitä ja toisen mielestä se maistuu saippualta. Itse kuuluun jälkimmäiseen porukkaan ;) munakas maistui vallan herkulliselta ilman korianteriakin! Ohje tarttui matkaan Soppa 365 -sivustolta.

Persialainen uunimunakas

2 dl lehtikaalia suikaloituna
1 ruukku persiljaa
1 ruukku tilliä
(1 ruukku korianteria)
4 kevätsipulia
4 kananmunaa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa

Lisäksi
turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
murskattua valkosipulia
granaattiomenansiemeniä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Suikaloi lehtikaali, hienonna yrtit ja kevätsipulit. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet kananmunien joukkoon ja sekoita.

Kaada seos pieneen voideltuun kakkuvuokaan (Ø 15 cm) ja paista noin 35 minuuttia, kunnes munakkaan pinta on hyytynyt. Peitä munakas tarvittaessa foliolla kypsennyksen loppuvaiheessa, jos sen pinta meinaa tummua liikaa.

Tarjoa munakas valkosipulilla maustetun jogurtin ja granaattiomenansiementen kanssa sellaisenaan tai lisukkeena kalalle, kanalle tai lihalle.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jauheliha. Se ihana, helppo, maukas ja nopea arkiruoka. Keskustelin tovi sitten jauheliharuuista kolleegani kanssa ja sain häneltä loistavan vinkin herkullisesta ja täyttävästä jauhelihamunakkaasta. Munakas taisikin mennä heti samana iltana testiin ja siitä onkin tullut vakioruokaa arki-iltaisin myös meidän keittiössä. Kannattaa testata!

Jauhelihamunakas kahdelle

200 g naudan jauhelihaa
puolikas sipuli pieneksi silputtuna
maustepippuria
suolaa
8-10 kpl kirsikkatomaatteja
4 kananmunaa
n. 1/2 dl maitoa
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
persiljaa tai ruohosipulia

Silppua ensin sipuli ja puolita kirsikkatomaatit. Ruskista jauheliha ja lisää pannulle myös silputtu sipuli. Mausta jauheliha suolalla ja maustepippurilla. Sekoita haarukalla kananmunat ja maito kulhossa sekaisin. Mausta seos suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Kaada munamaitoseos tasaisesti pannulle levitetyn jauhelihan päälle. Sirottele päälle puolitetut kirsikkatomaatit. Anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Viimeistele munakas tuoreella persiljalla tai ruohosipulilla ja nauti heti.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat