Kirjoitukset avainsanalla näkkileipä

Hyvää alkanutta vuotta 2017 ♥ Vuosi on hyvä aloittaa herkullisella ja helpolla näkkärireseptillä. Joulupukki toi mm. Olgan Joulu -kirjan ja siitä ensimmäisenä silmiini pisti tämä pikanäkkärin ohje. Ehkä siksi, että näkkäri näytti paitsi herkulliselta ja sopisi loistavasti myös juustotarjottimelle, mutta myös siksi että siemennäkkäri oli aikoinaan ihan mieletön hitti ja ihan superhyvää. Se resepti on edelleenkin yksi blogimme suosituimmista ja luetuimmista ohjeista, ehkä tästä tulee toinen kestosuosikki! Tässä siis potentiaalinen uusi näkkärihitti, joka on superhelppo ja nopea tehdä ja tietenkin ihan mielettömän hyvää! Olga lupaili kirjassaan, että näkkäristä tulee Joulupyöydän yksi suosikeista ja näin kävi Tapaninpäivän Joululounaalla. Lupaus siis lunastettu :)

Nopea ruisnäkkäri

1 dl vettä
1/2 tl suolaa
4 dl ruisjauhoa

Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa se 20 palaan. Levitä leivontapöydälle reilusti ruisjauhoja ja kaulitse paloista ihan ohuita levyjä, ne voi kaulita niin ohueksi kuin saat. Taikina on sen verran jämäkkää että se ei hajoa helposti jos alla on tarpeeksi jauhoja. Paista 225 asteessa (kiertoilmassa 200 asteessa) noin 7 min tai kunnes näkkäreiden pintaan tulee vähän väriä. Tarjoile sormisuolalla maustetun voin kanssa. Ai että!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Micken sisko toi meille jouluna tuliaiseksi itsetehtyä näkkileipää. Se oli todellakin rakkautta ensi silmäyksellä ja koko minun puolen sukuni halusi reseptin välittömästi. Luvan kanssa jaankin tämän herkun teidän kanssanne! En tiedä respetin tarkkaa alkuperää, mutta ehkä se on peräisin Muumi -keittokirjasta, koska reseptin nimi on Muumimamman näkkileipä. Näkkileipä on todella helppo tehdä ja se käy käden käänteessä. Tähän reseptiin sisältyy tosin yksi varoitus: leipä on NIIN hyvää, että siihen jää välittömästi koukkuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ainekset näkkileipään:

2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä (käytin oliiviöljyä)
sormisuolaa

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja päälle kaadetaan kiehuva vesi sekä öljy. Taikina kaulitaan mahdollisimman ohueksi levyksi levinpaperille, niin että se kuitenkin vielä sopii uunipellille. Siskoltani tuli tähän hommaan hyvä vinkki: aseta leivinpaperi myös taikinan päälle. Näin sen saa kaulittua helposti levyksi, ilman että taikina jää kiinni kaulimeen. Sirottele päälle sormisuolaa.  Leikkaa näkkäri sopiviksi paloiksi ennen paistamista ja paista kiertoilmauunissa 150 asteessa noin tunti. Tadaa, valmista! Suolan määrä oli itsellä vähän hakusessa, laitoin sitä hitusen liikaa. Joten laittakaa omiinne vähemmän kuin mitä kuvissa näkyy jos/kun tätä testaatte.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen satsi näkkileipää on meillä kohta tuhottu. Tätä niin tehdään viikonloppuna lisää. Nautinnollisia näkkärihetkiä!

Kommentit (8)

Piisku
1/8 | 

Kiitos ohjeesta. Siis niiiin hyvää että vie kielen mennessään. Laitoin pinjansiemeniä myös vähän ja auringonkukansiemeniä puolestaan hiukan vähemmän. Merisuolaa laitoin kuivien aineiden sekaan reilun puoli tl.

OutiK
2/8 | 

Tämä on sairaan hyvää, olen tehnyt sitä lähes viikoittain jo toista vuotta! Reseptin mukana sain vinkin taikinan levittämiseen pellille. Ei muuta kuin pujota käteen pienehkö pakastepussi, itse laitan vielä kumilenkin ranteeseen, ja taputtele sillä taikina tasaiseksi suoraan pellillä olevan leivinpaperin päälle. Toimii! Ennen uuniin laittamista vedän vielä nuolijalla viivat taikinaan, on paljon helpompi taittaa sitten siistit palat. Nam.

Tulen seuraamaan blogia, on niin herkullisen näköisiä reseptejä :)

Vierailija
3/8 | 

Minä kanssa tehnyt usein tällä ohjeella ja pussin avulla levittelen minäkin. Hyvää on.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat