Kirjoitukset avainsanalla nektariini

Luulen, että jos olet aikaisemmin silmäillyt tätä blogia, tiedät että nektariini on yksi lempihedelmistäni! Tänä kesänä sitä on käytetty jopa vielä enemmän erilaisissa salaateissa ja jälkiruuissa kuin aikaisempina vuosina. Tämäkin ohje tuli testattua, koska nektariini :) Piirakka on ainesosiltaan aika simppeli, mutta se extra-yllätti meidät herkullisuudellaan! Pistaasit tuovat tähän leivonnaiseen kivasti rouskutettavaa ja ripauksen suolaisuutta. Aivan huikea kesäjälkkäri, joka kannattaa ehdottomasti testata. Piirakka on on myös kovin kaunis tarjottava.

Nektariini-mascarponepiirakka

Pohja
150 g digestivekeksejä
1/2 dl paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
1 rkl sokeria
100 g voita sulatettuna

Täyte
2 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
2 rkl siirappia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 tl vaniljasokeria

Marinoidut nektariinit
4 nektariinia
2 rkl siirappia
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

Koristelu
1/2 dl paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä rouhittuna
1 rkl sitruunankuorisuikaleita
1 rkl tuoretta timjamia

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit ja pistaasit kulhossa tai vahvassa muovipussissa kaulimella. Sekoita sokeri ja sulatettu voi murun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille (12cm x 30 cm tai Ø 24 cm) ja nosta vuoka jääkaappiin.

Halkaise nektariinit ja poista niistä kivet. Lohko puolikkaat 3-4 osaan. Sekoita joukkoon siirappi, sitruunan mehu ja timjami. Anna marinoitua 10 minuuttia.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone, siirappi, sitruunankuori ja vaniljasokeri. Levitä seos piirakkapohjalle. Nostele nektariinit liemineen piirakan päälle juuri ennen tarjomista. Koristele piirakka pistaaseilla, sitruunankuorisuikaleilla ja timjamilla.
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pavlova jotenkin kuuluu kesään. Rapea mareki, makea kermavaahto ja tuoreet kauden marjat ovat vaan ihania yhdessä! Ja ovat ne kovin kauniitakin :) Näin Pirkka-lehdessä kuvan nektariini-vadelmapavlovasta ja olin heti täysin myyty! Nektariini on yksi ehdoton suosikkihedelmäni ja vadelma taas lempimarjani. Nämä kaksi ihanaa yhdessä samassa pavlovassa, täydellistä! Tätä herkkua tarjoiltiinkin syntymäpäivieni kunniaksi ja oli kyllä sankarin näköinen jälkkäri!

Nektariini-vadelmapavlova (8-10 annosta)

Marengit:
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl maissitärkkeys- tai perunajauhoja
1 tl etikkaa

Päälle:
2 prk (à 2 dl) vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 kypsää nektariinia
125 g  tuoreita vadelmia
paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä

Vadelmakastike:
100 g pakastevadelmia
1 rkl vettä
1 rkl muscovadosokeria

Valmista ensin marengit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Huomioi, että valkuaisten joukossa ei saa olla yhtään keltuaista, silloin marenki ei onnistu. Sekoita maissitärkkelys sokerin joukkoon ja lisää sitä vähän kerrallaan valkuaisvaahtoon jatkaen vatkaamista. Sekoita lopuksi joukkoon vielä etikka ja vatkaa se huolellisesti valkuaisvaahdon joukkoon. 

Levitä leivinpaperi uunipellille ja nostele pellille marenkimassasta 8-10 kekoa. Paista 100 asteessa uunissa noin 1 1/2 - 2 tuntia kunnes marengit ovat päältä rapeita ja sisältä vielä vähän tahmeita. Meiltä tämä otti aikaa tuon 2 h. Anna marenkien jäähtyä.

Mittaa vadelmakastikkeen ainekset pieneen kattilaan ja keitä 2-3 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lohko nektariinit ja grillaa niihin raidat kuumalla parilalla. Kuori ja rouhi pähkinät hiukan pienemmäksi.

Asettele marengit tarjoiluvadille. Lisää marenkien joukoon ja päälle kermavaahtoa, grillaatuja nektariineja sekä vadelmia. Lusikoi päälle vadelmakastike ja viimeistele pistaasirouheella. Tarjoile ihana pavlova heti vaikka rosèkuohuvan kera!

Vinkki! Voit myös oikaista ja rakentaa pavlovan valmiista marengeista.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Halloumi on ihan kesän ykkösherkkuja joka sopii lähes kaikkeen. Suolainen juusto ja makea hedelmä tekevät yhdessä yksinkertaisen mutta makunystyröitä hellivän lisukesalaatin grilliruuan kaveriksi. Ohje on peräisin sisareltani.

Halloumi-nektariinisalaatti 4lle
1 pkt Filos halloumia
2-3 kypsää mutta vielä napakkaa nektariinia
erilaisia salaatteja kuten tammenlehvä, lollo rosso, rucola
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Revi salaatit kulhoon. Halkaise nektariinit, poista niistä kivet ja kuutioi hedelmät. Leikkaa halluomi viipaleiksi, lorauta päälle hiukan oliiviöljyä ja rouhi myllystä mustapippuria. Grillaa tai paista halloumit kauniin värisiksi. Pilko grillatut juustot pienemmiksi kuutioiksi ja lisää salaattin. Lisää joukoon nektariinikuutiot, lorauta sekaan oliviiöljyä ja mausta salaatti ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja tarkoile heti grilliruuan kaverina.

thumb_P6235283_1024
thumb_P6235283_1024
thumb_P6235285_1024
thumb_P6235285_1024
thumb_P6235282_1024
thumb_P6235282_1024
thumb_P6235286_1024
thumb_P6235286_1024
thumb_P6235290_1024
thumb_P6235290_1024

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Yksi kesän merkki on nektariinien saapuminen kauppaan. Jee, nektariini on ehdottomasti kesän lempihedelmäni ja siihen liittyy jopa lämpimiä, aurinkoisia lapsuusmuistoja kun kotipihalla syötiin mehukkaita nektariineja koko porukka. Nektariinista syntyykin maukas kesäisen raikas nektariinismoothie!

Nektariinismoothie yhdelle

1nektariini
1 banaani
n. 1 dl pakastemarjoja kuten Rainbow kuningatarhedelmiä tai mustikkaa ja vadelmaa tai pelkkää vadelmaan, eri variaatiot sopivat hyvin
1rkl vehnälesettä
1 tl kuivattua minttua
n. 1 dl marjamehua kuten God Morgon Berry Ginger tai Marlin Mustikka-Aronia mehua

Pilko nektariini blenderin kulhoon tai smoothiekoneen pulloon. Lisää joukkoon viipaloitu banaani, pakastemarjat, vehnälese ja kuivattu minttu. Lisää joukkoon vielä marjamehu. Jokainen mehu antaa oman vivahteensa smoothielle, joten kannattaa testata mikä on se oma suosikki. Sekoita blenderissä ja nautiskele kesäisestä herkusta heti.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat