Kirjoitukset avainsanalla oliivi

Ciao! Terveisiä aurinkoisesta Toscanasta! Asustelemme ihanassa, rustiikkisessa kivitalossa Toscanan maaseudulla keskellä oliivipuuviljelmiä. Maisemat kukkulan päältä ovat henkeä salpaavat ❤️ Huvilan pihalla on pieni grillipaikka, joka on ollut meillä ahkerassa käytössä. Paikallisesta kaupasta löytyy vaikka mitä ihanaa grillattavaa. Valmistimme grillilihojen kaveriksi italialaisia perunanyyttejä, vanha tuttavuus hitusen uudella, Italiaan sopivalla twistillä.

Italialaiset perunanyytit:

Uusia perunoita 2-4 per syöjä koosta riippuen
Kesäsipulia
Valkosipulia
Oliiveja
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Halkaise perunat ja asettele ne reilulle foliopalalle niin että jokaiselle syöjälle tulee oma folionyytti. Silppua kesäsipuli varsineen ja tee valkosipulista reiluja viipaleita. Viipaloi myös oliivit. Jaa oliivit ja sipulit perunoiden kanssa folioille. Lorauta joukkoon oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Taittele nyytit tiukkaan kiinni ja lisää jokaisen nyytin ympärille vielä toinen pala foliota, ettei sisus pala grillissä. Asettele nyytit grilliin ja kypsennä kunnes perunat ovat kypsiä. Tämä vie grillin tehosta riippuen n. 30 min. Perunat sopivat aika lailla kaiken grilliruuan kaveriksi. Buon appetit!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tapenade, tuo helppo ja supermaukas levite oliivin ystäville. Tapenade siveltynä rapealle moniviljaleivälle on loistava lisä kevyelle kesäluonaalle tuomaan makua. Herää vaan kysymys, että miksi tätä ei ole tehty aikaisemmin? Jatkuvan bruschettahimoni ansiosta tätä tuli vihdoin valmistettua! Ohje on peräisin Maku.fi -sivustolta, me vaan vähensimme hiukan oliiviöljyn määrää aluperäiseen verrattuna. Valkosipulin ystävinä sujautimme sitä myös hitusen levitteeseen mukaan.

Tapenade
100 g kivettömiä oliiveja (jos käytät mustia oliiveja, valitse kalamata!)
1,5 rkl oliiviöljyä
1 tl sitruunanmehua
1/4 tl mustapippuria
(1 valkosipulinkynsi)

Valuta oliivit. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa rapean leivän kanssa.

thumb_P3186583_1024
thumb_P3186583_1024
thumb_P3186586_1024
thumb_P3186586_1024
thumb_P3186587_1024
thumb_P3186587_1024
thumb_P3186589_1024
thumb_P3186589_1024
thumb_P4186749_1024
thumb_P4186749_1024

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat