Kirjoitukset avainsanalla parempaa kuin ihan huonoo

Rakastan siipiä! Ne ovat ihanaa grillattavaa ja kivaa pikaruokaa varsinkin silloin kun kaupassa on ideat vähissä. K-ruoka -sovelluksesta löytyi nämä seesami-inkiväärimarinoidut kanansiivet ja vesi herahti kielelle reseptiä lukiessa. Makucombot olivat erittäin toimivat ja siivet olivat kertakaikkiaan herkullisia! Me grillasimme siivet, mutta yhtähyvin nämä voi valmistaa myös uunissa. Itse kypsentäisin siivet uunissa ritilän päällä ja laittaisin niiden alle pellin, jotta siivistiä valuva rasva putoaa pellille. Näin siivistä tulee "rapeampia" myös uunissa tehtynä.

Seesami-inkiväärimarinoidut kanan siivet kahdelle

1 rasia (700g) miedosti suolattuja broilerin siipiä, esim. Pirkka
1 dl soijakastiketta
3/4 dl seesamiöljyä (paahdettua)
3 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl riisiviinietikkaa tai 2 rkl limen mehua
2 rkl fariinisokeria
1 rkl vettä
1/2 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
(chilirenkaita valmiiden siipien päälle)

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja pyörittele siivet kauttaaltaan marinadissa. Anna maustua muutama tunti. Siirrä siivet pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle runsaasti seesaminsiemeniä. Paista siivet uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia tai grillissä välillä käännellen, kunnes liha on kypsää. Koristele siivet halutessasi tuoreilla chilirenkailla. Tarjoa siivet esim. pinaatti-parsakaalisalaatin kanssa (ohje salaattiin täällä.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Salvia on viime aikoina päätynyt aika usein meidän keittiöön. Erityisen hyvää se on mielestäni kanan ja kalan kaverina, kun mukana on myös vahva suolainen liha, kuten parmankinkku tai pekoni. Näissäkin vartaissa tuo combo toteutuu ja ehkä siksi ne taas meille niin hyvin maistuivatkin! Ihania makuja!

Kana-pekoni-salviavartaat

1 isohko kanafile per syöjä
1 paketti pekonia
1 puska tuoretta salviaa

Kanan marinadi:
oliiviöljyä
loraus balsamicoa
1 tl suolaa
mustapippuria
2-3 valkosipulin kynttä

Marinoi kanat sekoittamalla marinadin ainekset yhteen ja lisäämälle se kanojen joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna maustua muutamia tunteja tai mieluiten yön yli.

Leikkaa kanat ronskeiksi kuutioiksi. Pujota yksi kananpala varrastikkuun, lisää pari salvian lehteä ja pujota pekonisiivu tikkuun myös. Lisää toinen kanan pala, salvianlehdet ja pujota taas sama pekonisiivu varrastikkuun. Pekoni siis kiertää kananpalojen ymärillä. Jatka näin kunnes varrastikku täyttyy. Me saimme hhteen vartaaseen menemään 2 pekonisiivua.

Kypsennä kanavartaita kuumassa grillissä tai uunissa 225 asteessa n. 20 min kunnes pekoni on saanut väriä ja kana on kypsää. Tarjoa vaikka littuperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Keväällä rakensimme mökille pienen terassipohjan, jonka päälle pystytettiin kasvihuone. Me viljelijät innostuttiin istuttamaan kaikenlaista ja kasvihuone täyttyi mm. tomaatintaimilla, avomaankurkuilla, kesäkurpitsoilla, chileillä ja lehtikaalilla.

Ensimmäiset kesäkurpitsat olivat jo kypsyneet, joten ne pääsivät ensimmäisenä lautasille. Muista syödä välillä -blogista löytyi herkullisen kuuloinen ohje grillatuista kesäkurpitsoista, johon löytyi kaikki raaka-aineet kesämökin sen hetkisestä valikoimasta. Muutimme ohjetta vai hitusen ja tykkäsimme tästä todella paljon. Erityisesti mausteöljy oli todella hyvä, joka sopisi sellaisenaan  myös salaatinkastikkeeksi. Ensi kerralla teen sitä tuplasatsin, niin jää salaatille myös :)

Grillattu kesäkurpitsa fetajuustolla 4lle

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1-2 rkl oliiviöljyä
pieni kourallinen tuoretta minttua
50 g fetajuustoa

Mausteöljy:
1 rkl oliiviöljyä
0,25 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmista ensin mausteöljy sekoittamalla oliiviöljy, sitruunanmehu, kuorittu ja raastettu valkosipulinkynsi sekä sokeri huolellisesti sekaisin. Mausta öljy suolalla ja pippurilla.

VIipaloi kesäkurpitsat hiukan vinottain ja sivele viipaleille hieman oliiviöljyä. Grillaa kesäkurpitsaviipaleita kuumassa grillissä molemmin puolin yhteensä n. 4-5 min kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä.

Asettele grillatut kesäkurpitsan viipaleet tarjoiluastialle ja pirskottele niiden päälle mausteöljyä. Murustele päälle fetajuusto ja viimeistele silputulla mintulla. Tarjoile kesäkurpitsat grilliruuan lisukkeena.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Voissa paistetut banaanit, jotka saavat makua fariinisokerista, inkivääristä, kanelista ja chilistä... kyllä kiitos! Tämän tyyliset banaanijälkkärit ovat yleensä todella minun makuuni, eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. Ohje tähän herkkuun löytyi Alkon julkaisemasta Etiketti -lehdestä, josta löytyy ruokareseptien lisäksi mm. kivoja juomavinkkejä. Viimeisen silauksen banaaneihin antaa suola, joka lehden mukaan hiukan kesyttää banaanin imelyyttä. Se todella toimi, joten sitä ei kannata jättäää ohjeesta pois!

Banaanien kaveriksi voi valmistaa ohjeen kookosjäätelön tai voit myös oikaista ja tarjoilla banaanit ihan perus vaniljajätskinkin kanssa. Ja toimii ne mielestäni sellaisenaakin! Ei muuta kuin banaanit pannulle ja nauttimaan!

Paistetut karamellibanaanit ja kookosjäätelö 4lle

3 banaania (ennemmin napakoita kuin kovin pehmeitä)
1 rkl raastettua inkivääriä
25 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 tl kanelia
0,25 tl chilijauhetta
ripaus suolaa

Kookosjäätelö:
400 g kookoskermaa
1 prk kondensoitua maitoa
2 rkl limenmehua

Lisäksi:
mustikoita ja vadelmia

Valmista ensin jäätelö. Vatkaa kookoskerma ja kondentoistu maito kulhossa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Purista joukkoon limenmehu ja sekoita. Kaada seos pakastimen kestävään rasiaan ja pakasta 4-6 tuntia. Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 min ennen tarjoilua, jotta se ehtii hieman pehmetä.

Kuori banaanit, leikkaa ne puoliksi ja halkaise puolikkaat pituussuunnassa. Kuor ja raasta inkivääri. Sulata voi muurikassa tai paistinpannussa. LIsää fariinisokeri, banaanit, inkivääri, kaneli ja chili. Paista banaaniviipaleita molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta ripauksella suolaa. Tarjoile banaanit kookosjäätelön ja marjojen kanssa.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat