Kirjoitukset avainsanalla parempaa kuin ihan huonoo

Piparminttua juustokakussa, kuulostaa vastustamattoman ihanalta. Varsinkin kun piparminttu ja kaikki minttuiset jutut ovat yksiä lemppareitani! Myös riisimuroista ja vaahtokarkeista tehty pohja kuulosti hauskalta. Valmis kakku on mielestäni todella kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan ja maku oli taivaallinen! Kakku on toki aika makea, mutta täyte on kuin pehmeää Valion polkajäätelöä, jota ei taida enää saada. Se oli ihana jäätelö, joten kakun makumaailma palautti myös tämän lempparin mieleeni. Täytteen koostumus on myös taivaallisen samettinen. Tämä oli rakkautta ensi lusikalisesta lähtien! Ohje on peräisin talven 2019 Maku -lehdestä.

Piparminttujuustokakku

Pohja
200 g vaahtokarkkeja (valkoisia tai valkoisia ja vaaleanpunaisia)
50 g  voita
10 dl riisimuroja (valitse halutessasi gluteeniton versio)

Täyte
200 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
35 polkakarkkia tai 2-3 isoa polkatankia rouhittuna

Öljyä kevyesti irtopohjavuoka tai piirakkavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Öljyä myös juomalasin pohja. Leikkaa isot vaahtokarkit saksilla pienemmiksi paloiksi. Sulata voi isossa kattilassa. Käännä levy pois päältä ja lisää vaahtokarkit. Sekoita kunnes karkit sulavat. Lisää joukkoon riisimurot ja sekoita huolellisesti. Kaada seos irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan ja painele öljytyllä juomalasilla riisimuro-vaahtokarkkiseos vuoan pohajlle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Paloittele valkosuklaa teflonkattilaan ja sulata se liedellä miedolla lämmöllä. Ole tarkkana ettei suklaa pala. Anna suklaan jäähtyä. Vatkaa kerma ja tuorejuusto yhdessä vaahdoksi. Sekoita suklaaseos vaahtoon.

Rouhi polkakarkit. Karkit ovat aika kovia, me koimme parhaaksi keinoksi murskata niitä yksitellen puunuijalla ison kulhon pohjalla. Vähiten sotkua ;) Sekoita desi rouhetta täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Koristele pinta ennen tarjoilua lopulla karkkirouheella. Nauttikaa ihanasta kakusta, tästä tuli yksi suosikeistani <3

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sitrushedelmien sesonki alkaa olemaan parhaimmillaan, ihanaa! Olen aikaisemmin tehnyt sitrushedelmistä mm. tätä aivan ihanaa veriappelsiini-fetasalaattia. Makeat sitrushedelmät ja suolainen juusto toimivat hyvin yhteen ja sen huomasi taas tässäkin uudessa salaatissa! Tämä salaatti on tosiaan yhtäaikaa raikas ja ihanan suolainen ja hyvän maun lisäksi erittäin kaunis tarjottava. Ohje on peräisin K-ruoka reseptipankista.

Appelsiini-halloumisalaatti 4lle

250 g halloumijuustoa
2 appelsiinia
erilaisia salaatteja, kuten tammenlehvä, lollo rosso, lehtikaalia
1/2rs (à 500 g) tummia, kivettömiä viinirypäleitä
1/2 kurkkua
250 g kirsikkatomaatteja
1 pieni punasipuli
n. 1 dl granaattiomenan siemeniä
n. 1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
vajaa 1/2 dl pinjansiemeniä paahdettuna

Kastikkeeksi:
balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa

Viipaloi halloumijuusto, kuivaa palat talouspaperiin ja paahda juustot kuivalla, pinnoitetulla pannulla kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Kuori appelsiinit kalvottomaksi veitsen avulla ja leikkaa ne viipaleiksi.  Halkaise seuraavaksi viinirypäleet ja kirsikkatomaatit, viipaloi kurkku. Leikkaa kuorittu sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet.

Paloittele paistettu juusto ja kokoa salaatti laakealle tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle pinjansiemenet. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja viimeistele salaatti kastikkeella. Ja sitten nauttimaan tästä herkullisesta salaatista!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Wow, mitä vauhtia tämä vuosi on taas mennyt. Miten tuntuu että jokainen vuosi sujahtaa vaan toistaan nopeammin ohi ja taas ollaan uuden vuoden kynnyksellä. Perinteisesti olemme vilkaiseet hieman kulunutta vuotta taaksepäin ja keränneet vuoden 2019 suosituimmat ohjeet ja koonneet myös omat menneen vuoden suosikkimme.

Jälleen kerran haluamme kiittää kaikkia teitä jotka blogiamme lukevat ja ohjeillamme kokkailevat. Edelleenkin se vaan tuntuu ihan todella ihanalta kun joku kertoo kokanneensa jotain meidän blogin ohjeilla. Kiitos että seuraatte ja kokkailette meidän kanssa <3

Vuoden 2019 pidetyimmät reseptimme:

1. Joulutorttukierteet

2. Lyonin kana

3. Spaghetti aglio e olio

4. Kesäkurpitsa-tomaattivuoka

5. Italialainen kanapata

Vuoden 2019 omat suosikit (piti listata 6 kun emme osanneet valita vain viittä :) )

1. Sitruunainen voi-rosmariinikana

2. Karpalo-kinuski britakakku

3. Lohiperunapihvit

4. Mansikka-chorizopizza

5. Jonnen scampipannu

6. Vadelma-lakritsijuustokakku

ONNELLISTA, ILOISTA JA HERKULLISTA UUTTA VUOTTA 2020!
Annukka & Micke

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Hauskalle illalle on kiva nostaa  yhdessä alkumalja ja siihen tämä kaunis ja kuohuva timjami-mustikkashurb toimii paremmin kuin hyvin! Trendikäs shrub-juoma saa raikkaan kirpakan maun viinietikasta, johon yhdistyy ihana mustikan maku. Timjami viimeistelee makuetikan! Makuetikan täytyy tekeytyä kylmässä yön yli, joten muista valmistaa se vähintäänkin tarjoilua edeltävänä päivänä. Makuetikka säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa.

Jos haluat tehdä juomasta alkoholittoman version, korvaa prosecco silloin tonic -vedellä.

Kuohuva timjami-mustikkashrub

Makuetikka:
2 dl vettä
2 dl sokeria
150 g mustikoita (pakaste)
4 timjaminoksaa
2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa

Tarjoiluun neljälle:
jäitä
omenasiivuja
pensasmustikoita
1 pullo kuivaa Proseccoa

Valmista makusiirappi kuumentamalla vesi ja sokeri kattilassa höyryäväksi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää mustikat ja timjaminoksat. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon viinietikka ja kuumenna kiehuvaksi. Siivilöi liemi lasipurkkiin ja jäähdytä. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

Valmista juomat juuri ennen tarjoilua. Täytä lasit jääpaloilla, omenasiivuilla ja pensasmustikoilla. Mittaa lasiin 2  rkl makuetikkaa ja kaada päälle 2 dl proseccoa tai tonic -vettä. Sekoita juomat lusikalla ja koristele cocktailtikulla, johon on pujotettu pensasmustikoita sekä muutamalla timjaminoksalla. Kippis ja hyvää uutta vuotta!

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram