Kirjoitukset avainsanalla parmankinkku

Ai että! Tämä parmankinkkuun kääritty, salvialla ja parmesanilla maustettu lohi vie minut vuosien taa illanistujaisiin ystävien kanssa. Muistelen, että tämä on yksi niistä herkuista mitä ollaan joskus tehty kaveriporukalla, kun ollaan päästy siihen ikään / vaiheeseen, että illanistujaisten ruuat ovat vaihtuneet sipseistä ja dippivihanneksista "vähän hienompiin ruokiin". Tässä ohjeessa on siis ihania muistoja :) Salvian, lohen ja parmankinkun combo on koukuttavan hyvä ja seuraavalla kerralla kun tätä teemme, sujautan lohen päälle vielä muutaman extralehden salviaa. Nam!

Parmankinkku-salvialohi 2lle

150 g kirjolohifilettä (ilman nahkaa) per syöjä
4-6 siivua parmankinkkua
n. 40 g parmesaania raastettuna
10-15 tuoretta salvianlehteä
suolaa
oliiviöljyä
 

Leikka lohifile annospaloiksi, jos ostit sen kalatiskista kokonaisena palana. Leikkaa lohifileisiin pituussuunnassa pieni viilto. Mausta lohet suolalla. Raasta parmesan ja irrota salviapuskasta muutama lehti. Täytä lohifileiden viillot parmesanilla ja lisää päälle salvianlehtiä. Kääri fileet tiiviisti kahteen - kolmeen siivuun parmankinkkua.

Kaada pieni loraus oliiviöljyä vuuan pohjalle. Lisää parmankinkku-salvia lohet vuokaan ja grillaa n. 20 minuuttia grillin tehoista riippuen. Käännä lohet kerran grillauksen aikana. Voit kypsentää lohet myös uunissa 225 astetta ja n. 15 -20 min. Tarjoa lohet yrteillä maustettujen lohkoperunoiden ja salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pizzaperjantai on ehkä yksi maailman parhaista asioista! Mikä onkaan ihanampaa kuin ottaa viikonloppu vastaan lempipizzan parissa hyvässä seurassa? Vaikea on pistää paremmaksi :) Parmankinkku-mozzarella-rucolapizza on yksi suosikeistani ja tämän kesäisen pizzan kruunaa tuore kirsikka. Makea kirsikka ja suolainen kinkku toimivat totta kai loistavasti yhteen. Tässä ohjeessa on suosikkipohjamme sekä maailman paras tomaattikastike ja ne ihan parhaat täytteet. Tästä ei pizza paljon parane!

Pohja:

2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa (11g)
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
5-6 dl erikoishienoja 00-vehnäjauhoja tai durumvehnäjauhoja

Tomaattikastike:

1 prk Mutti tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaalea balsamietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Täytteet:
mozzarellaa
parmankinkkua
kirsikoita
rucolaa
juustoraastetta
(vihreää tabascoa)

Valmista ensin pohja. Liuota hiiva 42 asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää taikinaan ensin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen niin että taikinasta tulee kimmoisa. Anna nousta liinan alla noin 20 min. Me testasimme tähän pizzaan ensimmäistä kertaa erikoishienoja 00-jauhoja ja annoimme pohjan nousta huoneenlämmössä 12 tuntia.

Tee noin tuntia ennen pizzojen tekoa tomaattikastike. Kaada tomaattimurska pieneen kattilaan. Kuori ja raasta joukkkoon valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon myös oliiviöljy, balsamietikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita ja keitä 10 minuuttia hiljaa poreillen. Anna kastikkeen hieman jäähtyä ennen pizzan täyttämistä.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai tee pyöreitä annospizzoja. Kun lisäät leivinpaperille tilkkasen ruokaöljyä, taikina on helpompi painella ohueksi pohjaksi. Levitä pizzalle tomaattikastiketta ja ripottele päälle hitusen juustoraastetta. Paista pizza kypsäksi kuumassa uunissa (min 275 astetta) n. 15 minuuttia. Levitä kuumalle pohjalle parmankinkut ja revi päälle mozzarellan paloja. Viimeistele pizza kirsikoilla, basilicanlehdillä, rucolalla ja nauti pizzasta heti.

Vinkki! Vihreä tabasco sopii ihanasti pizzalle. Se tuo juuri sopivasti hapokasta tulisuutta, ei liikaa, vaan just hyvin. Kannattaa kokeilla!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kevät ja parsakausi ♥ Parsa on ihana lisuke monille liha-, kana- ja kalaruuille ja se sopii hyvin erilaisiin alkupaloihin ja salaatteihin. Tässä kanaruuassa on  ihanan raikkaita, keväisiä makuja ja tietenkin sitä parsaa. Alkuperäinen ohje on kevään Glorian Ruoka & Viini -lehdestä, mutta ohjetta on hiukan tuunailtu meidän makujen mukaan.

Ricotalla täytetyt kanafileet ja paahdettua parsaa 4lle:

4 broilerin rintafilettä
1/2 - 1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl voita
1 rkl öljyä

Ricotta-minttutäyte:

1 1/2 dl ricottajuustoa
1 ruukku minttua
1 sitruuna
1 valkosipulinkynsi
1/4 - 1/2 tl kuivattua chiliä

Paahdettu parsa ja parmankinkku:

500 g vihreää parsaa
2 rkl voita
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
8 siivua parmankinkkua

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa broilerin fileeseen tasku. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Tee täyte. MIttaa ricotta kulhoon. Hienonna minttu ja kuori ja hienonna myös valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa raasteeksi. Säästä sitruuna ruuan viimeistelyä varten. Sekoita kaikki täytteen aineet ricotan joukkoon. Jaa täyte broileritaskuihin. Meidän broilerit olivat hiukan ohuempia, joten nuijimme ne vielä hieman ohuemmiksi, laitoimme fileelle ricottatäytettä ja solmimme ne paistonarulla kiinni.

Poista parsojen tyvestä puinen osa ja kuori parsoja tarvittaessa. Paita parsat uunivuokaan ja lisää voi pieninä nokareina parsojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä parmankinkkuviipaleet leivinpaperilla vuoratun uunipellin toiselle puolelle, aseta parsavuoka toiselle puolelle. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Tarkkaile ettei parmankinkku pala ja ota se tarvittaessa ulos uunista jo aiemmin.

Paista tällä välin broilereihin kaunis väri kuumassa pannussa voi-öljyseoksessa. Siirrä fileet uunivuokaan parsojen päälle ja kypsennä uunissa 10-15 min fileiden paksuudesta riippuen. Voit varmistaa kypsyyden paistomittarin avulla. Työnnä mittari fileen paksuimpaan kohtaan (ei täytteeseen), kypsän broilerin sisälämpötila on 72 astetta. Anna broilerin ja parsojen vetäytyä folion alla viitisen minuuttia. Purista fileille sitruunanmehua ja murustele lopuksi rapeat parmankinkkuviipaleet kanojen ja parsojen päälle. Ja sitten nauttimaan herkullisesta ruuasta!

Vinkki! Voit lisätä parsojen kaveriksi myös muutaman broccolinin vuokaan mukaan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kevään tullet salaatit maistuu paremmalta kuin kylmällä talvisäällä. Kaipaan tasaisin väliajoin uudistusta perussalaattivalikoimiimme ja sesongin vaihteessa avasin Googlen ja lähdin etsimään uusia vinkkejä lounassalaateille. K-Ruoka -sivustolta testiin pääsi ruokaisa ja herkullinen italialainen papu-tomaattisalaatti. Ainesosalistan taikasana on parmankinkku, joka kuuluu ehdottomiin suosikkeihini.

Italialainen papu-tomaattisalaatti 4lle

250 g kirsikkatomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 tlk (380 g) ruskeita papuja
1/2 punasipuli
1 rkl sitruunanmehua
ripaus sokeria
erilaisia salaatteja, kuten rapsakkaa jääsalaattia sekä rucolaa
1 pkt parmankinkkua
n. 50g parmesaania

Puolita kirsikkatomaatit ja lado ne leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan.  Sivele tomaatit ruokalusikallisella oliiviöljyä. Ripottele pinnalle ripaus suolaa ja mustapippuria. Paahda tomaatteja 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valuta ja huuhtele pavut. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita pavut ja punasipuli kulhossa. Lisää sitruunanmehu, 2 rkl oliiviöljyä sekä ripaus suolaa, pippuria ja sokeria. Huuhtele jääsalaatti ja rucola. Levitä salaatit laakealle vadille ja sen päälle rucola. Levitä salaattipedille papuseos ja tomaatit. Asettele parmankinkkuviipaleet salaatille. Höylää juustohöylällä parmesanista lasuja ja viimeisele salaatti juustolastuilla.  Tarjoa papu-tomaattisalaatti rapeakuorisen leivän kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat