Kirjoitukset avainsanalla parmesan

Ai että! Tämä parmankinkkuun kääritty, salvialla ja parmesanilla maustettu lohi vie minut vuosien taa illanistujaisiin ystävien kanssa. Muistelen, että tämä on yksi niistä herkuista mitä ollaan joskus tehty kaveriporukalla, kun ollaan päästy siihen ikään / vaiheeseen, että illanistujaisten ruuat ovat vaihtuneet sipseistä ja dippivihanneksista "vähän hienompiin ruokiin". Tässä ohjeessa on siis ihania muistoja :) Salvian, lohen ja parmankinkun combo on koukuttavan hyvä ja seuraavalla kerralla kun tätä teemme, sujautan lohen päälle vielä muutaman extralehden salviaa. Nam!

Parmankinkku-salvialohi 2lle

150 g kirjolohifilettä (ilman nahkaa) per syöjä
4-6 siivua parmankinkkua
n. 40 g parmesaania raastettuna
10-15 tuoretta salvianlehteä
suolaa
oliiviöljyä
 

Leikka lohifile annospaloiksi, jos ostit sen kalatiskista kokonaisena palana. Leikkaa lohifileisiin pituussuunnassa pieni viilto. Mausta lohet suolalla. Raasta parmesan ja irrota salviapuskasta muutama lehti. Täytä lohifileiden viillot parmesanilla ja lisää päälle salvianlehtiä. Kääri fileet tiiviisti kahteen - kolmeen siivuun parmankinkkua.

Kaada pieni loraus oliiviöljyä vuuan pohjalle. Lisää parmankinkku-salvia lohet vuokaan ja grillaa n. 20 minuuttia grillin tehoista riippuen. Käännä lohet kerran grillauksen aikana. Voit kypsentää lohet myös uunissa 225 astetta ja n. 15 -20 min. Tarjoa lohet yrteillä maustettujen lohkoperunoiden ja salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä ruoka vie meidät makumatkalle Toscanaan. Paikallisessa supermarketissa oli laaja valikoima erilaisia pakattuja lihoja grillattavaksi ja yksi niistä oli rucolalla ja parmesanilla täytetyt, valmiiksi leikatut "jauhelihakääretortun" siivut. Koska parmesan ja rucola toimii loistavasti yhteen ja nämä viipaleet olivat erittäin houkuttelevan näköiset, päätyi yksi näistä paketeista meidän ostoskoriin. 

No luonnollisestikkin ne olivat taivaallisen ihania ja näin meillä oli taas yksi kiva ruokavinkki kotiintuomisiksi tältäkin reissulta. Ja mikä parasta, näistä rullista voi kehitellä kaikkia kivoja erilaisia variaatioita, rullien sisälle sopisi hyvin myös fetajuusto, oliivirenkaat tai pieneksi silputtu aurinkokuivattu tomaatti. Onneksi tässä on koko kesä aikaa testailla erilaisia rullia :)

Jauheliha-rucola-parmesanrulla 4:lle

800g jauhelihaa
1 kananmuna
1,5 tl suolaa
maustepippuria
50g parmesanjuustoa raastettuna
50g rucolaa pieneksi silputtuna

Sekoita jauhelihan joukkoon 1 kananmuna isossa kulhossa. Mausta jauheliha suolalla ja maustepippurilla, voit halutessasi lisää joukkkoon myös muita suosikkimausteitasi. Me jauhettiin jauhelihan joukkoon myös pieni ripaus garlic & pepper -mausteseosta. Levitä jauhelihan leivinpaperiarkin päälle noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Levitä jauhelihalevyn päälle parmesanjuusto ja rucola. Muista jättää toiseen reunaan pieni "saumapala", johon ei tule täytteitä lainkaan. Painele täytteitä hiukan niin että ne pysyvät paremmin jauhelihan päällä. Kostuta saumapala vedellä ja rullaa jauhelihalevy kääretortun tapaan tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla kahtia. Grillaa jauheliharullia n. 20 minuttia tai kypsennä rullat uunissa 225 asteessa n. 30 min. Tarjoa uusien perunoiden ja vihersalaatin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Parisen kesää sitten vietimme Juhannusta Napolissa ja Amalfi coastilla Italiassa. Italia on kaunis maa ja paikallinen ruokakulttuuri on pelkkää plussaa reissulle. Napoli oli näkemisen arvoinen ja omanlainen kokemuksensa ja Amalfi coast taas tarjosi henkeäsalpaavan kauniita maisemia, joita emme unohda ikinä. Matkan viimeisenä iltana söimme Napolissa hotellimme tunnelmallisella kattoterassilla ihanaa lihaa rucolalla ja parmesanilla maustettuna.  Annos päätettiinkin yhteistuumin tuoda tuliaisena omaan kotikeittiöön. Annos on ristitty rucolalihaksi ja se on meidän hemmotteluruokaa! Lisukkeeksi lihalle maistuu tomaatilla ja basilikalla maustetut perunat.

Rucolaliha ja tomaatti-basilikaperunat neljälle

Rucolaliha:
150g pihvi (marmorifilettä, ulkofilettä, sisäfilettä) per syöjä
sormisuolaa
rucolaa
parmesanlastuja

Tomaatti-basilikaperunat:
1 kg kiinteää perunaa
1 iso punasipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
kuivattua oreganoa
1tl suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta basilikaa

Ota liha lämpimään reilu tunti ennen tarjoilua.

Pese perunat huolellisesti ja viipaloi ne n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori punasipuli ja tee siitä ohuita renkaita. Halkaise kirsikkatomaatit. Laita perunat, sipulit, kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet uunivuokaan. Lorauta päälle reilusti oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Sekoita huolellisesti ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 45 min. Sekoita perunoita välillä kypsennyksen aikana. Kypsennä perunoita lopuksi vielä ilman foliota n. 15 min tai niin kauan kuin perunat ovat kypsiä.

Kun perunat ovat jo lähes kypsiä, suolaa lihat. Ripottele lihoille molemmin puolin reilusti sormisuolaa ja anna maustua 10-15 min. Leikkaa tällä välin parmesanista ohuita lastuja. Pyyhi suola lihan pinnoilta pois ja grillaa pihvit kuumassa grillissä / paista kuumalla pannulla n. 2 min per puoli, niin että lihasta jää mehevän mediumia. Paistomittarista on apua täydellisen kypsyyden löytämiseksi, sillä varsinkin grilleissa on paljonkin eroja. Medium lihan sisälämpötila on 52 astetta. Nosta pihvit tarjoiluastialle tai lautasille ja ripottele päälle rucolaa sekä parmesanlastuja. Tarjoa heti kuumien tomaatti-basilikaperunoiden kanssa.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Nämä lohivartaat ovat kesän kokeilujen parhaimmistoa.  Ystäväpariskuntamme oli bongannut ohjeen ja niinpä valmistimme kesällä näitä yhdessä. Erittäin onnistunut setti ja taisin jäädä vähän koukkuun. Dijonsinappi tuo lohelle kivan pienen twistin ja marinadissa on juuri täydellinen määrä suolaa maukaan kalan takaamiseksi. Alkuperäinen ohje on peräisin Yhteishyvästä ja se on hiukan muokkaanunut meidän makunystyröiden mukaan. Parmesanleipäset syntyivät vartaille kaveriksi olosuhteiden pakosta, kun tarkoitetut lisukkeet olikin kotijääkaapissa mökkijääkaapin sijaan. Ei pöllöpi plan b :)

Sinappiset lohivartaat
800 g lohta
0,5 dl öljyä
2tl dijonsinappia
1 tl suolaa
2 tl sokeria
0,5 tl sitruunapippuria

Poista lohifileestä ensin nahka ja leikkaa rudoton lohi kuutioiksi. Valmista marinadi sekoittaen öljy, dijonsinappi, suola, sokeri ja sitruunapippuri huolellisesti keskenän. Sekoita lohikuutiot marinadin joukkoon ja anna maustua muutama tunti. Pujoita lohikuutiot vartaisiin ja grillaa kohtalaisella lämmöllä noin 5 minuuttia per puoli. Lohivartaat ovat parhaimmillaan kun kala jää hiukan mediumiksi.

Parmesanleipäset
ruisleipää
oivariinia
pari kynttä valkosipulia
1/2 dl raastettua parmesania

Sipaise kunnon nokare Oivariinia pikkukulhoon. Raasta joukkoon pari valkosipulin kynttä. Raasa myös parmesanjuusto. Voitele ruisleipäpalat valkosipulivoilla ja ripottele päälle hiukan parmesania. Leikkaa leivät kolmioiksi ja grillaa niitä miedolla lämmöllä kunnes juusto sulaa.

Vinkki! Molemmat näistä voi valmistaa vaikka uunissa, jos grillikausi on jo ohi tai ei ole grillausmahdollisuutta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat