Kirjoitukset avainsanalla pataruoka

Italialainen keittiö on yksi meidän ehdoton suosikki ja tämä herkullinen kanapata on täynnä italialaisia makuja! Parasta tässä ruuassa on se, että se valmistuu käden käänteessä, joten älä anna nimen hämätä! Pataruuat yleensä vaativat pitkää haudutusta ollakseen parhaimmillaan, mutta tämä pata on poikkeus. Ohje tuli vastaan Valion sivuilta. Tätä on kokkailtu jo monta kertaa, uusi kestosuosikki on siis taas löytynyt!

Italialainen kanapata neljälle

400 g maustamattomia kanan rintafileitä
1 rkl juoksevaa Oivariinia tai oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
¾ tl suolaa
mustapippuria myllystä
75 g aurinkokuivattua tomaattia
100 g kirsikkatomaatteja
100 g babypinaattia
1 prk (2 dl) ruokakermaa, (esim. Valio Eila paksumpi on tähän hyvä)
½ dl tuoreita yrttejä , esim. basilika, lehtipersilja ja oregano

Leikkaa kanafileet isohkoiksi kuutioiksi. Paista Oivariinissa tai oliiviöljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa tai kasarissa. Mausta kanat hienonnetulla valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää ne pannuun. Nosta päälle huuhdeltu ja kuivattu pinaatti. Anna höyrystyä muutama min. Lisää joukkoon vielä ruokakerma ja hienonnetut yrtit. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa tämä herkullinen kanapannu heti riisin, couscousin, pastan tai tuoreen leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Talviviikonloppuisin on hinku ja aikaa tehdä pitkään haudutettuja pataruokia. Viettää päivä ulkona ja antaa ruuan porista padassa sillä aikaa. Tällä kertaa tehtiin pitkästä aikaa kanaa, pippurisessa kermakastikkeessa.

Kanaa kerma-pippurikastikkeessa
1 pkt kanan rintafileitä
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 prk ruokakermaa
1 Valion Mustapekka tuorejuusto

Marinadi kanalle:
oliiviöljyä
valkosipulia
balsamicoa
suolaa
mustapippuria

Marinoi kanat joko edellisenä iltana tai niin että kanat ehtivät maustua min. 4 tuntia. Paista kanoihin kaunis pintaväri ja nosta fileet pataan. Lisää joukkoon muutamaan osaan pilkottu (kuorittu) sipuli ja valkosipuli. Kaada päälle ruokakerma ja murusta joukkoon Mustapekkajuusto. Anna hautua padassa uunin keskitasolla 100 asteessa vähintään tunti tai puolitoista.
Keitä kanalle lisukkeeksi ohraa tai riisiä. Valmista kaveriksi rapsakka vihersalaatti joka saa makua avocadosta, parsakaalista ja goudajuustokuutioista. Täydellistä sunnuntairuokaa ♥

IMG_0295
IMG_0295
IMG_0296
IMG_0296
IMG_0299
IMG_0299
IMG_0301
IMG_0301
IMG_0304
IMG_0304
IMG_0307
IMG_0307
IMG_0310
IMG_0310

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat