Kirjoitukset avainsanalla possunfile

Tämä possuresepti on peräisin isäni keittiöstä ja on maukas ja helppo talviruoka. Pistä possu uuniin ja tee päivän lumityöt tai pieni ruokareippailu sillä aikaa kun ruoka valmistuu uunissa. Possun ulkofile leikataan siivuiksi ja marinoidaan edellisenä päivänä. Marinaadiin tulee Santa Marian BBQ grilliöljyä ja valkosipulia.  Grilliöljyä sen verran että lihat suurinpiirtein peittyvät, valkosipulia tulee 1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli pieneksi pilkottuna. Jos valkosipulin määrä hirvittää, laita vähemmän. Me meinaan olemme valkosipulin suurkuluttajia... mutta possu ja valkosipuli sopivat loistavasti yhteen. Lihat saavat maustua yön yli jääkaapissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paista possusta pinnat kiinni kuumalla pannulla. Lado ne limittäin reunallisen uunivuuan pohjalle. Possun kaveriksi uuniin menee kuorittuja perunanlohkoja, porkkananpaloja sekä sipuli antamaan makua. Lusikoi myös marinointiastian pohjalle jäänyt marinadi lihojen päälle. Raasta perunoiden ja possun päälle yksi lihaliemikuutio sekä lisää n. 3 dl vettä. Laita vettä sen mukaan mitä vuuan reunat antavat periksi, ettei liemi kiehu yli uunissa. Kypsennä uunissa 225 asteessa reilun tunnin, niin että perunat ovat kunnolla pehmeitä. Uunin pohjalle on hyvä laittaa pelti, siitä on helpompi siivota mahdolliset ylikiehuneet nesteet, kuin uunin pohjalta. Possu tarjoillaan suolakurkun tai vihersalaatin kera. Hyvää ruokahalua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram