Kirjoitukset avainsanalla pyttipannu

Uudet, herkulliset, helpot ja nopeat arkiruuat saavat aina hyvälle tuulelle. On ihanaa kun arkiruuat syntyvät nopsaan ja kohtuu pienellä vaivalla ja perusrepertuaari saa vaihtelua. Bataatti-chorizopyttis oli erittäin houkuttelevan kuuloinen resepti Soppa 365 -sivustolla ja herkullista se oli livenäkin. Bataatti ja chorizo, kiva makean ja suolaisen combo ja tabasco tuo ihanasti lisää tulisuutta ruokaan. Me emme kumpikaan pidä selleristä, joten sen karsimme reseptistä pois. Jos sinä kuitenkin pidät selleristä, se on varmasti passeli lisä annokseen.

Bataatti-chorizopyttis kahdelle (reilut annokset)

500 g bataattia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
(1 varsisellerin varsi )
2 rkl rypsiöljyä
1 1/2 dl kanalientä
250 g tuoreita vihreitä papuja
200 g chorizomakkaraa
1/2 rkl tabascoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

Kuori ja leikkaa bataatti noin 1 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Jos laitat pyttäriin selleriä niin paloittele myös varsiselleri ja säästä vihreät lehdet koristeluun. Valmista kanaliemi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää kasvikset ja kuullota 3–4 minuuttia. Alenna lämpöä ja lisää kanaliemi. Anna kasvisten kypsyä noin 15 - 20 minuuttia tai kunnes bataatti on pehmeää ja kanaliemi haihtunut. Leikkaa pavuista päät pois ja keitä noin 2 minuuttia. Siirrä pavut jääkylmään veteen, jotta niiden kypsyminen pysähtyy ja kirkas väri säilyy. Viipaloi chorizo ja paista viipaleet kuumassa pannussa. Kaada chorizot talouspaperin päälle hetkeksi valumaan, näin ylimääräinen rasva ei päädy pyttäriin. Sekoita chorizoviipaleet ja pavut kasvisten joukkoon. Mausta tabascolla, suolalla ja pippurilla. Tabascon kanssa kannattaa aloittaa varovasti, jottei pyttäristä tule liian tulista. Maistele milloin maku on omaan suuhusi sopiva. Ripottele vielä halutessasi hienonnettuja sellerinlehtiä päälle ja nauti!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kylläpä itsetehty, ulkona valmistettu pyttäri maistuu sitten hyvältä! Pyttipannu on oiva "jämäruoka", mökille tuodut varamakkarapaketit ja eiliset uudet perunat saa kätevästi siivottua jääkaapista herkulliseksi lounaaksi. Me paistoimme pyttärin muurinpohjapannulla, mutta tasainen grillin parila tai paistinpannu toimivat yhtä lailla.

Kesäinen pyttipannu kahdelle

8 keitettyä uutta perunaa
3 kesäsipulia varsineen
3 - 4 makkaraa
puolikas yksikyntinen valkosipuli
suolaa
Santa Marian BBQ & grill mesquite mausteseosta myllystä
(pala chorizomakkaraa)
2 kananmunaa
voita paistamiseen

Silppua sipulit ja kuutioi perunat sekä makkarat. Leikkaa kesäsipulien varret talteen eri kulhoon. Kuumenna muurikka ja lisää kunnon nokare voita. Lisää perunat, makkarat ja sipulit tirisevälle muurikalle. Paista reilut 10 min silloin tällöin käännellen, niin että perunat ja makkarat saavat kauniin värin.

Paista lopuksi myös kananmunat haluamallasi tavalla. Lisää vielä kesäsipulin varret ja mausta suolalla ja grillimausteella. Pyttäri maustetaan lautasella ketsupilla ja sinapilla, myös chilimajoneesi sopii annoksen kylkeen hyvin.  Lisukkeeksi maistuu raikas tomaatti-sipulisalaatti, joka on maustettu suolalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä, basilikalla sekä tillillä. Tomaatti sopii muutenkin kaikkien makkararuokien kanssa erinomaisesti.

Vinkki! Lisää paistovaiheessa joukkoon myös chorizomakkaran viipaleita, ne antava pyttärille ripauksen "luksusta" ja hyvää extramakua. Tähän tarkoitukseen tankochorizomakkara toimii parhaiten.

     

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat