Kirjoitukset avainsanalla rahkavoitaikina

Ai ihanuutta! Joulun ärsyttävin osuus on takanapäin ja siivous on vihdoin saatu kunnialla päätökseen. Siivouksen lomassa on shopattu kaikki Jouluruuat, haettu lisää hyasintteja ja kuljetettu Joulukuusi sisareni kotiin. Kattikin uskaltaa taas ottaa rennosti, kun imuri on laitettu takaisin kaappiin.

rento katti_660 Jade köllöttelee lempilelussaan

Siivouksen päätteeksi ja ruuan laiton lomassa "askarreltiin" myös yksi Micken lempijoulukoristeista. Tämä on eräänlainen sukuperinne, eli "Joulusiili". Appelsiineihin painellaan kokonaisia neilikoita ja se ripustetaan keittiöön antamaan ihanaa Joulun tuoksua.

joulusiili_660

Illallisen päätteeksi leivoimme vielä rahkavoitaikinaan tehtyjä lihapasteijoita. Tämä perinne juontaa taas minun Mummiltani. Rahkavoitaikina on mukavan kirpeä verrattuna kaupasta ostettuun valmiiseen taikinaan. Meillä on tapana näin Jouluisin syödä näitä pasteijoita aamiaiseksi. Ensin keitetään vahva lihaliemi ja lihapasteijat laitetaan persiljan kera lihaliemeen "uimaan", ai nam!

taikina_660

Rahkavoitaikinan ohjeita löytyy mm. Valion sivuilta, mutta meidän "sukutaikinaan" tulee 2 purkkia rahkaa, 250g voita ja n. 5 dl jauhoja sekä 1 tl leivinjauhetta. Taikinan on hyvä antaa vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Ota taikina muutama tunti ennen leivontaa takaisin huoneenlämpöön.

leivontaa_660

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi ja siitä painellaan muotilla pyöreitä paloja. Meillä muottina toimii Iittalan Kartio lasi. Täyteessä on jauhelihaa, riisiä, kananmunaa ja mausteita
(400g jauhelihaa, n. 4 rkl kypsää puuroriisiä, 2 kypsäksi keitettyä kananmunaa, lihaliemikuutio raastettuna, suolaa, maustepippuria sekä Santa Marian Garlic & Pepper mausteseosta myllystä). Piirakat painellaan haarukalla kiinni, voidellaan kananmunalla ja paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia.

valmiit piirakat_660

Herkkua! Postausta kirjoittaessani Micke fileroi ja suolasi siian ja huomenna kokeillaan ensimmäistä kertaa kylmäsavustusta omin voimin. Siitä tulee ehkä aika jännää! Aiheesta luvassa oma postaus, lopputuloksesta huolimatta :)

Kommentit (2)

1/2 | 

Hanski, mä en kestä noita pekoniin käärittyjä tankoparsoja! Tuijotan vaan maanisesti ja mietin miten hyvää sen on pakko olla! En oo syöny possua ainakaan neljään vuoteen ja nyt tekee niin paljon mieli että meinaa pää hajoo!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat