Kirjoitukset avainsanalla ranskalaiset

Bataattiranskalaiset ovat kiva vaihtoehto perunalle ja ne maistuvat taatusti koko perheelle. Bataatin oma makeus ja suolainen yrttimausteseos muodostavat herkullisen combon. Ainoa mitä kotitekoisista bataattiranskalaisista puuttuu on rapeus, mutta hyvä maku korvaa koostumuksen. Jos jolla kulla on pettämätön vinkki rapeuteen, niin se otetaan mielellään vastaan :) Tämä ohje on muunnelma Katukeittiö -kirjan reseptiin perustuen.

Iso satsi bataattiranskalaisia
2 bataattia (500g)
1-2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua rosmariinia1 tl paprikajauhetta
1 tl sormisuolaa

Kuori batattit ja leikkaa ne ohuiksi, pitkiksi tikuiksi. Huutele bataattitikut kylmällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti vaikka keittiöpyyhkeellä. Sekoita isossa kulhossa bataatit, öljy ja mausteet. Levitä bataatit leivinpaperin päälle yhdeksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-30 min kunnes bataattiranskalaiset ovat kypsiä. Mausta vielä suolalla ja tarjoa esimerkiksi grillatun kanan tai lihan kanssa tai burgereiden kaverina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat