Kirjoitukset avainsanalla rapukakku

Tätä ihanuutta tarjoiltiin meille viime Joluna Micken siskon luona. Itse en ole rapujen suurin ystävä, mutta tämä rapukakku on kertakaikkiaan mielettömän hyvää. Rapukakku sopii makujensa puolesta erinomaisesti Joulun kalapöydän valikoimiin, mutta yhtälailla myös vaikkapa Juhannuksen herkulliseen saaristolaispöytään tai illalliselle alkupalaksi. Muutamille ollaan tätä kakkua jo ehditty tarjoilla ja kaikkien mielestä tämä on todella hyvää. Kannattaa siis testata ja hurmata illallisvieraat :)

Pohja
200 g Maalahden limppua
75g voita

Täyte
4 liivatelehteä
400 g rapuja
400 g Philadelpia maustamatonta tuorejuustoa
2 dl creme fraichea
1 dl Hellmann's majoneesia
1 punasipuli pieneksi silputtuna
n. 1 dl hienonnettua tilliä
1 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Koristeeksi
rapuja, tilliä ja sitruunanviipaleita

Murenna leivät tehosekoittimella hienoksi muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita takinaksi. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, creme fraiche ja majoneesi keskeneään. Lisää joukkoon hienonnettu punasipuli ja tilli. Säästä muutama ravunpyrstö kakun koristeeksi ja pilko loput ravut pieniksi kuutioiksi. Lisää ne täytteen joukkoon. Purista sitruunan mehu ja kuumenna se kattilassa lähes kiehuvaksi. Puristele liivatelehdet ylimääräisestä vedestä ja liota kiehuvaan sitruunanmehuun. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita hiljalleen kaataen täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan ja laita vuuan päälle folio. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua ravunpyrstöillä, sitruunanviipaleilla ja tillillä.

Vinkki! Tee rapukakku puolikkaana pieneen irtopohjavuokaan. Tästä tulee juuri sopiva alkupala noin 4-6lle hengelle. Tämän postauksen kuvat ovatkin itseasiassa juurikin puolikkaasta ohjeesta.

thumb_P2126524_1024
thumb_P2126524_1024
thumb_P2126525_1024
thumb_P2126525_1024
thumb_P2126526_1024
thumb_P2126526_1024
thumb_P2126527_1024
thumb_P2126527_1024
thumb_P2126528_1024
thumb_P2126528_1024
thumb_P2126529_1024
thumb_P2126529_1024
thumb_P2126532_1024
thumb_P2126532_1024
thumb_P2136539_1024
thumb_P2136539_1024

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat