Kirjoitukset avainsanalla salmiakkiruudut

Mokkapalat ovat klassikko, jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Mietiskelin leivonnaisia viime viikonlopun kekkereihin ja muistin nähneeni jossakin vanhemmassa Maku -lehdessä salmiakkiruudut, joka on muunneltu versio mokkapaloista. Muistan kuinka lehden jutussa oli mustankiiltäviä ruutuja vaaleanpunaisilla nonparelleilla. Hetki meni, mutta löytyihän tuo ohje! Ilokseni huomasin että reseptiin tulee vielä vadelmia, onhan salmiakki ja vadelma on aikas täydellinen combo. Salmiakin ystävälle erinomainen leivonnainen!

Salmiakkiruudut

200 g voita
5 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kevytmaitoa
200 g pakastevadelmia

Kuorrutus
100 g voita
9 dl tomusokeria
3/4 dl Haganol salmiakkiliuosta
1-2 tl mustaa elintarvikeväriä (pastaväriä)
Vaaleanpunaisia nonparelleja koristeluun

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon tasaisesti hiljalleen vatkaten. Lisää joukkoon lopuksi voisula ja maito ja sekoita huolellisesti. Levitä takina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi levyksi. Murenna pakastevadelmat jäisinä pieneksi muruksi ja ripottele muru taikinan päälle ennen paistamista. Itseltähän tämä vaihe unohtui (oli monta rautaa tulessa samaan aikaan), mutta koska halusin ehdottomasti vadelmat mukaan lisäsin ne lähes paistuneen piirakan päälle. Joten siksi kuva piirakasta on aika vadelmainen, oiken valmistettuna ne uppoaa paremmin pohjaan. Paista piirakkaa 200 -asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen voi kattilassa ja sekoita sen joukkoon tomusokeri ja salmiakkiliuos. Värjää kuorrutus halutessasi mustemmaksi mustalla pastavärillä. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle. Koristele vaaleanpunaisilla nonparelleilla. Tässä kannattaa olla nopea, sillä kuorrute kovettui todella nopeasti ja osa nonparelleista ei enä tarttunut kuorrutteeseen. Leikkaa salmiakkiruudun mallisiksi paloiksi, kun kuorrutus on kovettunut ja nauti!

Salmiakkiruudut
Salmiakkiruudut
thumb_P6055243_1024
thumb_P6055243_1024
thumb_P6055247_1024
thumb_P6055247_1024
thumb_P6055248_1024
thumb_P6055248_1024
thumb_P6055251_1024
thumb_P6055251_1024
thumb_P6055252_1024
thumb_P6055252_1024
thumb_P6055253_1024
thumb_P6055253_1024
thumb_P6055256_1024
thumb_P6055256_1024
thumb_P6065275_1024
thumb_P6065275_1024

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat