Kirjoitukset avainsanalla toscana

Ciao! Terveisiä aurinkoisesta Toscanasta! Asustelemme ihanassa, rustiikkisessa kivitalossa Toscanan maaseudulla keskellä oliivipuuviljelmiä. Maisemat kukkulan päältä ovat henkeä salpaavat ❤️ Huvilan pihalla on pieni grillipaikka, joka on ollut meillä ahkerassa käytössä. Paikallisesta kaupasta löytyy vaikka mitä ihanaa grillattavaa. Valmistimme grillilihojen kaveriksi italialaisia perunanyyttejä, vanha tuttavuus hitusen uudella, Italiaan sopivalla twistillä.

Italialaiset perunanyytit:

Uusia perunoita 2-4 per syöjä koosta riippuen
Kesäsipulia
Valkosipulia
Oliiveja
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Halkaise perunat ja asettele ne reilulle foliopalalle niin että jokaiselle syöjälle tulee oma folionyytti. Silppua kesäsipuli varsineen ja tee valkosipulista reiluja viipaleita. Viipaloi myös oliivit. Jaa oliivit ja sipulit perunoiden kanssa folioille. Lorauta joukkoon oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Taittele nyytit tiukkaan kiinni ja lisää jokaisen nyytin ympärille vielä toinen pala foliota, ettei sisus pala grillissä. Asettele nyytit grilliin ja kypsennä kunnes perunat ovat kypsiä. Tämä vie grillin tehosta riippuen n. 30 min. Perunat sopivat aika lailla kaiken grilliruuan kaveriksi. Buon appetit!

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesä ja kaikki ihanat, tuoreet kotimaiset raaka-aineet ♥ Olikin jo aika kaivaa esiin kesäiset keittokirjat ja listata ylös ne herkut mitä pitää tehdä uudestaan tai ne mitkä jäi viime kesänä kokeilematta. Yksi kokeilematta jäänyt oli Ruokatorstain Kesä -kirjan Toscanalainen tomaatti-leipäsalaatti. Herkullinen kesälisuke, jonka avulla voi helposti myös tuhota jo hiukan kuivettuneen leivän.

Toscanalainen tomaatti-leipäsalaatti

250 g kuivahtanutta leipää
6-8 hyvin kypsynyttä tomaattia
1 kurkku
1 iso punasipuli tai useampi kesäpunasipuli
suolaa
mustapippuria
3-4 rkl oliiviöljyä

Kastike:
1 rkl punaviinietikkaa
hyppysellinen sokeria
suolaa
mustapippuria

Leikkaa leipä viipaleiksi ja liota sitä vedessä parista minuutista varttiin riippuen siitä kuinka kuivaa leipä on. Puristele vesi pois ja revi leipä palasiksi. Kuutioi tomaattit, kurkku ja punasipuli. Sekoita vihannekset ja leipäpalat ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon myös oliiviöljy ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa. Sekoita tällä välin sokeri, suola, mustapippuri ja punaviinietikka keskenään. Lisää etikkakastike tomaattisalaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Me nautiskelimme salaatin grillatun lihan kanssa ja kylläpä se maistuikin hyvältä!

IMG_9518
IMG_9518
IMG_9519
IMG_9519
IMG_9520
IMG_9520
IMG_9522
IMG_9522

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat