Kirjoitukset avainsanalla tumma suklaa

Jo alkuvuodesta tämän talouden poikanen täytti vuosia. Suklaa on hänelle ehkä se ykkösherkku, joten olihan sitä tämänkin vuoden kakusta löydyttävä. Kakkuvinkkejä lähdettiin etsimään Kinuskikissalta totta kai ja hauskan näköinen suklaaseepra oli tällä kertaa voittajaehdokas! Kuten Kinuskikissakin kakustaan totesi, tämä kakku on suklainen mutta samaan aikaan myös ihanan raikas kakku.

Pohja
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täytevaahto
5 dl vispikermaa
600 g vaniljajogurttia

Valkosuklaatäyte
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
120 g valkosuklaata
½ dl vettä

Tumma suklaatäyte
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
¾ dl vettä

Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuuan reunoihin hiukan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon vaniljajogurtti, sekoita hyvin ja jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan. Laita kummankin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele tumma suklaa ja valkosuklaa eri lautasille ja sulata molemmat vesihauteessa. Kuumenna täytteiden vedet kiehuvaksi ja sulata molempiin liivatteet. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja sekoita huolellisesti. Ja sitten toiseen vaahotpuolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos ja sekoita huolellisesti.

Ota vuoka jääkaapista ja kaada pohjan päälle keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä noin desilitra kerrallaan. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden voit pienentää kaatoanosta, niin keskiosaan tulee tiheämpi rengaskuvio. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, kaada korkeammalta. Itsellä täyte lähti menemään hiukan vinoon, joten ole tarkkana että kaatokohta pysyy keskellä vuokaa. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Irroita kakku varovasti vuuasta ja nosta tarjoiluastialle. Nautinnollisia hetkiä suklaaseepran parissa :)

thumb_P2066493_1024
thumb_P2066493_1024
thumb_P2066496_1024
thumb_P2066496_1024
thumb_P2066497_1024
thumb_P2066497_1024
thumb_P2066498_1024
thumb_P2066498_1024
thumb_P2066506_1024
thumb_P2066506_1024
thumb_P2066509_1024
thumb_P2066509_1024
thumb_P2076520_1024
thumb_P2076520_1024
thumb_P2076523_1024
thumb_P2076523_1024

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat