Kirjoitukset avainsanalla uudet perunat

Kesäperunoita, ruskistettua voita ja salviaa. Herkullisen kuuloinen combo, vai mitä? Ruskistettu voi maistuu ihanasti toffeemaiselle ja salvia tuo kastikkeeseen oman maukkaan säväyksen. Näistä aineista syntyy todellinen herkkukastike perunoille! Voit myös jättää kastikkeen eri kuppiin ja dipata kypsiä perunoita siihen. Ohje on peräisin kesän 2019 Maku -lehdestä.

Voi-salviaperunat 4-6 annosta

1 kg uusia perunoita
1-2 tl suolaa

Voi-salviakastike:
125 g voita
1 ruukku tuoretta salviaa

Lisäksi:
sormisuolaa

Pese  ja harjaa perunat puhtaiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Perunoiden kiehuessa valmista voi-salviakastike. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon salvianlehdet. Ruskista voita salvianlehtien kanssa keskilämmöllä noin 10 min. Seuraa kun voi alkaa vaahtoutua. Voi on ruskistunut kun sen väri muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksu muuttuu pähkinäiseksi.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois ja kaada perunat tarjoiluastiaan. Kaada voi-salviakastike perunoiden päälle ja ripottele halutessasi pottujen päälle vähän sormisuolaa. Tarjoile heti!

Vinkki! Jos haluat intensiivisemmän kastikkeen maun perunoihin, niitä kannattaa hiukan rikkoa haarukalla ennenkuin kaadat voi-salviakastikkeen pottujen päälle. Kannattaa kokeilla, sillä maku paranee vaan entisestään!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesän uusista perunosita voi valmistaa vaikka ja mitä herkkuja! Vaihtelu virkistää, vaikka uudet perunat maistuvat vain keitettyinäkin tillin ja voin kanssa taivaalliselta. Tämä resepti sai kovasti hehkutusta kollegani Instagram-tilillä ja päätimme tiimimme kanssa yhteistuumin testata näitä juhannuksena.  Juhannuksen jälkeen arvostelimme porukalla hyrskypotut ja kaikki meistä oli sitä mieltä että JATKOON! Yhdessä perheessä näitä oli tehty vallan kahdesti juhannuksen aikana. Kannattaa siis testata, oli herkkua! Hyrskypotut sopivat kaveriksi aika lailla kaikelle grilliruualle :)

Hyrskypotut 4-6 annosta

1 kg uusia perunoita
4 kevätsipulia varsineen
1 ruukku tilliä
1 prk ranskankermaa
50 g voita

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Perunoiden kiehuessa hienonna kesäsipulit varsineen ja tilli. Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois kattilasta. Lisää perunoiden joukkoon hienonnetut sipulit, tilli, voi ja ranskankerma. Pidä kansi tiukasi kiinni ja ravistele kattilaa voimakkaasti niin että perunat hieman hajoavat ja ainekset sekoittuvat. Laita perunat tarjolle heti kuumina.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Uudet perunat ovat ehdottomasti yksi kesän parhaimmista asioista ♥ Kauden alussa niitä tulee nautittua pääsääntöisesti keitettynä voin ja tillin kanssa, koska ne on näin syötynä vaan niiiiiiiin hyviä! Kesän edetessä malttaa kokeilla muitakin versioita ja niitähän riittää!

Yksi uusi kokeilu tälle kesälle on ohueksi viipaloidut, grillatut uudet perunat. Ja koukkuun jäätiin, kerrasta!

Grillatut uudet perunat

4-5 perunaa per syöjä (riippuen perunoiden koosta)
suolaa
oliiviöljyä

Harjaa juuresharjalla uudet perunat puhtaiksi. Viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Lorauta päälle oliiviöljyä ja reippaasti suolaa ja sekoita niin että perunaviipaleet sekoittuu hyvin öljyn kanssa. Pujota perunat varovasti grillitikkuihin ja grillaa miedolla lämmöllä n. 20-30 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoile heti muun grilliruuan ja raikkaan salaatin kanssa. Meidän annoksesta löytyy perunoiden kaverina grillattua karitsan paahtopaistia ja mansikkasalaattia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Nämä perunat sopivat todella moneen. Ohje on bongattu Glorian Ruoka & Viini lehden kesänumerosta ja siinä ne menivät herkulliseen maalaissalaattiin. Toimii todella hyvin! Lisäksi potut käyvät lisukkeeksi oikeastaan mille vaan grilliruualle tai vaikka tapaspöytään chiliaiolin kera.

Me ihastuimme näihin todella ja luulen että ohjetta tullaan tässä keittiössä soveltamaan myös talviperunoille. Vahva suositus siis :) Tällä kertaa me nautiskelimme perunoita grillattujen lammasvartaiden, grillitomaatin ja tzatzikin kera.

Paahdetut varhaisperunat

8-12 pienehköä varhaisperunaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
muutama oksa timjamia tai oksa rosmariinia

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Rapsuta perunat puhtaiksi ja puolita tai lohko ne koosta riippuen. Laita perunat uunivuokaan ja kaada perään oliiviöljy, suola ja pippuri sekä yrtinoksa. Sekoita hyvin. Paahda perunoita uunissa noin 25 min kunnes perunat ovat kypsiä.

Vinkki! Jos perunat ovat kovin pienikokoisia ja laitat niitä esim. vain tuon 8 kpl, niin kannattaa hiukan vähentää suolan määrää, ettei potuista tule liian suolaisia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat