Kirjoitukset avainsanalla valkosipuli-yrttiöljy

Tarpeeksi ohut pohja. Yrteillä ja valkosipulilla maustettu tomaattikastike. Suosikkitäytteet jokaiselle. Näistä aineksista syntyy meidän ielestä se paras kotitekoinen pizza. Vietimme oikein kunnon pizzaperjantain ystäväpariskuntamme kanssa ja kasasimme ne parhaat pizzat jokaisen makuun. Pohja tehtiin Valion reseptillä.

Yhteen pellilliseen tarvitset 25 g hiivaa (vastaava määrä kuivahiivaa yhteen pellilliseen on 2 tl)
2 dl vettä
1/2 dl juoksevaa Oivariinia
5 dl vehnäjauhoja.

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, huomioi että veden tulee olla 42 asteista, eli reilusti lämmintä. Kannattaa huomoida myös, että kylmä Oivariini viilentää nestettä jonkin verran. Sekoita joukkoon muut ainekeset ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla vähintään puolisen tuntia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomaattikastike tehtiin tomaattipyreestä ja murskasta. Siihen lisättiin tuoretta basilikaa, timjamia ja valkosipulia.Täytteinä meillä oli herkullista italialaista salamia, tuoreita herkkusieniä, aurajuustoa, parmankinkkua ja rucolaa. Lapselle perinteinen kinkku-ananaspizza. Parmankinkku ja rucola lisättiin vasta paiston jälkeen, eli ensin muut täytteet, päälle mozzarellaa ja juustoraastetta ja uuniin. Paista pizzaa 250 asteessa n. 15 min. Meillä oli kolme peltiä ja kiertoilmauuni, joten nämä olivat n. 220 asteessa n. 20 min. 

Paiston jälkeen asetellaan parmankinkut ja rucolat päälle, sekä valkosipuli-yrttiöljyä täydentämään makua. Pizzan kaverina pöydässä oli raikas tomaatti-mozzarella-salaatti sekä mustia ja vihreitä oliiveja. Täytyy sanoa että tämä pizza oli jokaisen ruokailijan mielestä aika lailla täydellistä! Ihanaa perjantaita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä on vinkki valkosipulin ystäville! Valkosipuli-yrittiöljy on täydellinen salaatinkastike, joka antaa salaatille vähän potkua ja makua. Öljy on myös täydellistä pizzan päälle. Oliiviöljyyn kannattaa panostaa, eikä valita sitä edullisinta versiota kaupan hyllyltä. 

Valkosipuli-yrttiöljy

n. 1/2 dl oliiviöljyä
puolikas yksikyntinen valkosipuli
basilikaa
timjamia
oreganoa

Lisää oliiviöljyyn raastettu puolikas yksikyntinen valkosipuli, sekä reilut niput silputtua basilikaa, timjamia ja oreganoa. Voit käyttää myös muita yrttejä omien mieltymysten mukaan. Jos käytät öljyn salaatinkastikkeeksi, lisää seokseen suolaa. Jos öljy menee esim. pizzan päälle, suolaa ei tarvita. Valkosipuli-yrttiöljy säilyy noin viikon verran jääkaapissa ja maku sen kuin paranee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat