Kirjoitukset avainsanalla vanilja

Panna cotta eli kermavanukas on yksi suosikkijälkkäreistäni. Monesti jälkiruokavastuu osuu omalle kohdalle, johtuako tämä sitten siitä että olen meistä enemmän perso makealle.  Panna cotta on tullut tutuksi jo vuosia sitten työmatkailun puitteissa Italiassa. Tällä kertaa valmistui salmiakki-vanilja panna cotta, Annukka kun on salmiakin ystävä ja pidän siitä itsekin. Resepti on muuttunut matkan varrella erinäisten kokeilujen myötä, joten ihan tarkkaa alkuperää en osaa sille sanoa.

Kahden kerroksen panna cotta 6 annosta

Salmiakkikerros:
3 dl kermaa
1 1/2 liivatetta
1/2 dl sokeria
3/4 dl Haganolin Salmiakkimixeriä

Vaniljakerros:
3 dl kermaa
1 1/2 liivatetta
1/2 dl sokeria
1 vaniljatanko.

Itse tykkään, että panna cotta on löysempää, monesti valmisreseptien liivatemäärä on sellainen että lusikka "seisoo" vanukkaassa itsekseen. Makuasioita, mutta pehmeä koostumus on meidän suosikki. Omaan makuun sopivaa liivatteen määrää voi itse hakea kokeilemalla eri versioita. Jos panna cotta pitää saada kohtuu nopeasti valmiiksi, kannattaa laittaa enemmän liivatetta, näin se hyytyy hiukan nopeammin.

Valmista seokset samanaikaisesti kahdessa eri kattilassa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kaada salmiakkiversion kerma kattilaan ja lisää joukkoon sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, lisää salmiakkimixeri ja liivatteet. Sekoita kunnes liivatteet sulaa.

Vaniljaversiossa samat jutut, kerma kattilaan, mukaan sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Ota tangosta veitsen tylpällä päällä siemenet ulos ja lisää ne myös seokseen. Kiehauta, lisää liivatteet ja sekoita tasaiseksi.  Kun kerma on kiehumaisillaan, vaniljatangon siemenet nousevat nesteen pintaan. Kerman kiehumisen kanssa saa olla tarkkana, ettei se riehaannu.

Kaada ensin salmiakkiseos tasan kuuteen tarjoiluastiaan. Kaada vaniljakerros perään hitaasti ja varovasti lusikan avulla, niin että seokset pysyvät kerroksina. Panna cotat tuli tehtyä samaan aikaan kun Suomi pelasi jääkiekon Olympiapronssista, joten kisastudio oli hetkeksi siirrettävä keittiöön :) Kelmuta valmiit annokset ja siirrä ne varovasti jääkaappiin hyytymään. Kelmu estää jääkaapin muiden ruokien makujen tarttumisen panna cottaan. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia. Panna cotan voi hyvin valmistaa myös edellisenä päivänä. Varsinkin vanilja panna cotan kruunaa erilaiset marjamelbat, mutta tämä vedettiin tällä kertaa ihan sellaisenaan. Enjoy!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram