Kirjoitukset avainsanalla yakiniku

No nyt ei taida mikään hehkutussana riittää! Tämä ruoka on todellakin lihan ystävän taivas, voi apua sentään! Tästä ruuasta keskusteltiin eräänä päivänä työpaikallani lounaan äärellä ja ruokaa kehuttiin maasta taivaaseen. Itse en ole niin suuresti japanilaisen keittiön ystävä, mutta tämän ruuan jälkeen joudun pyörtämään puheitani. Ainakin tästä japanilaisesta ruuasta pidän äärettömän paljon. Itse asiassa tämä on meidän mielestä yksi parhaista liharuuista mitä olemme tehneet. Kannattaa testata, mutta tähän jää koukkuun :) Ohjeessa on varattu 200g lihaa per syöjä, se saattaa tuntua paljolta mutta meillä tuo määrä meni ihan hujauksessa. Kastikeesta riittää noin neljälle - viidelle hengelle.

Yakiniku

200g naudan sisäfilettä per syöjä

Kastike:
1 1/2 dl soijakastiketta
1 tl sokeria
pieni pala inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1/2 purjoa
1 chili

Kääri liha tiukasti kelmuun ja laita se pakastimeen. Leikkaa puoliksi jäätynyt file terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Raasta inkivääri ja valkosipuli sekä hienonna purjo ja chili, josta siemenet on poistettu. Sekoita kaikki ainekset soijaan, lisää joukkoon myös sokeri. Kuumenna raclettepannu tai valurautapannu hyvin kuumaksi ja sipaise pannun pintaan öljyä. Paista lihasiivuja pikaisesti pannussa molemmin puoin niin että lihan pinta ottaa hiukan väriä. Kasta liha soijakastikkeeseen ja nauti heti. Tarjoa lihan kanssa parmesan-mansikka-salaattia. Vinkki! Liha voi olla valmiina jo pakkasessa. Jos käytät lihaa joka on ns. umpijäässä, ota se noin puolta tuntia ennen ruokailua huoneen lämpöön ja leikkaa sitten ohuiksi siivuiksi. Jos sinulla on raclettepannu, kannattaa käyttää sitä. Tämä on kertakaikkiaan ihanaa seurusteluruokaa. Viinisuositus: australialainen Peter Lehmann Portrait Shiraz

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat