Kirjoitukset avainsanalla rucolaliha

Parisen kesää sitten vietimme Juhannusta Napolissa ja Amalfi coastilla Italiassa. Italia on kaunis maa ja paikallinen ruokakulttuuri on pelkkää plussaa reissulle. Napoli oli näkemisen arvoinen ja omanlainen kokemuksensa ja Amalfi coast taas tarjosi henkeäsalpaavan kauniita maisemia, joita emme unohda ikinä. Matkan viimeisenä iltana söimme Napolissa hotellimme tunnelmallisella kattoterassilla ihanaa lihaa rucolalla ja parmesanilla maustettuna.  Annos päätettiinkin yhteistuumin tuoda tuliaisena omaan kotikeittiöön. Annos on ristitty rucolalihaksi ja se on meidän hemmotteluruokaa! Lisukkeeksi lihalle maistuu tomaatilla ja basilikalla maustetut perunat.

Rucolaliha ja tomaatti-basilikaperunat neljälle

Rucolaliha:
150g pihvi (marmorifilettä, ulkofilettä, sisäfilettä) per syöjä
sormisuolaa
rucolaa
parmesanlastuja

Tomaatti-basilikaperunat:
1 kg kiinteää perunaa
1 iso punasipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
kuivattua oreganoa
1tl suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta basilikaa

Ota liha lämpimään reilu tunti ennen tarjoilua.

Pese perunat huolellisesti ja viipaloi ne n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori punasipuli ja tee siitä ohuita renkaita. Halkaise kirsikkatomaatit. Laita perunat, sipulit, kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet uunivuokaan. Lorauta päälle reilusti oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Sekoita huolellisesti ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 45 min. Sekoita perunoita välillä kypsennyksen aikana. Kypsennä perunoita lopuksi vielä ilman foliota n. 15 min tai niin kauan kuin perunat ovat kypsiä.

Kun perunat ovat jo lähes kypsiä, suolaa lihat. Ripottele lihoille molemmin puolin reilusti sormisuolaa ja anna maustua 10-15 min. Leikkaa tällä välin parmesanista ohuita lastuja. Pyyhi suola lihan pinnoilta pois ja grillaa pihvit kuumassa grillissä / paista kuumalla pannulla n. 2 min per puoli, niin että lihasta jää mehevän mediumia. Paistomittarista on apua täydellisen kypsyyden löytämiseksi, sillä varsinkin grilleissa on paljonkin eroja. Medium lihan sisälämpötila on 52 astetta. Nosta pihvit tarjoiluastialle tai lautasille ja ripottele päälle rucolaa sekä parmesanlastuja. Tarjoa heti kuumien tomaatti-basilikaperunoiden kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat