Kirjoitukset avainsanalla suolatoffee

Suola ja toffee, mikä ihana yhdistelmä. Nämä herkut ovat kiva tuliainen tai sopii niitä antaa jouluna lahjaksikin. Itse ainakin tykkään antaa omatekoisia ruokalahjoja jouluna muiden lahjojen ohella. Bongasin suolatoffeen ohjeen viime vuoden joulun alla ilmestyneestä Me Naiset -lehdestä. Toffeesta tehtiin ensin yksi koeversio, varmistaaksemme että ne onnistuu ja ne katosivat aika nopsaan parempiin suihin. Merkki siitä että voi antaa muillekin lahjaksi :) Lehdessä oli myös hyvä vinkki, jos pidät salmiakista, korvaa merisuola turkinpippurirouheella. Molemmat versiot testattu ja vaikea sanoa kumpi oli parempaa!

Suolatoffee (24 kpl)

2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl tummaa siirappia
25 g voita
2 tl merisuolahiutaleita

Vuoraa vuoka (noin 15x15) leivinpaperilla. Me käytimme tähän pitkulaista säilytysrasiaa. Sekoita teflonkattilassa kaikki muut aineet paitsi suola. Kuumenna kiehuvaksi ja anna seoksen kiehua reilusti kuplien noin 20 minuuttia. Sekoittele toffeeta keittämisen aikana, jotta se ei pala pohjaan. Testaa toffeen rakenne tiputtamalla seosta hiukan kylmään veteen. Anna jäähtyä hetki. Jos tippa jähmettyy niin että siitä voi muotoilla pallon, toffee on valmista. Jos ei, jatka vielä keittämistä ja testaa hetken kuluttua uudestaan.

Kaada toffeeseos vuokaan ja ripottele päälle suolahiutaleet. Anna toffeen kovettua muutama tunti jääkaapissa. Leikkaa toffee paloiksi. Toffee kannattaa säilyttää jääkaapissa. Me pakkasimme omat toffeet lahjaksi saatuun Kastehelmi -kulhoon. Lahjaksi menevät toffeet laittettiin pieniin vuokiin ja pakattiin kauniisiin lasipurkkeihin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat