Kirjoitukset avainsanalla ruusukaali

Ruusukaali, tuo pieni söpö pikkuruinen kaalinkerä. Olen vasta hiljattain oppinut ymmärtämään tämän herkun päälle. Ja nyt kun se oikea resepti löytyi, niin koukkuun jääminen oli niin odotettavissa :) Tälläkin hetkellä jääkaapissa odottelee paketti ruusukaaleja jonkun tulevan ruokalajin lisukkeeksi. Ohje on peräisin K-ruoka.fi -sivustolta, mutta me vaihdoimme ohjeen etikan balsamietikkaan, koska se vaan on ihan parasta! Ja huom! Kyseessä on siis balsamietikka, ei balsamiviinietikka, nämä kaksi menevät ilmeisemmin helposti sekaisin keskenään.

Paahdetut ruusukaalit 4lle

400g ruusukaaleja
2-3 rkl balsamietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja irroita tarvittaessa muutama uloin lehti. Leikkaa ruusukaalit puoliksi. Laita kaalit uunivuokaan ja sekoita joukoon oliiviöljy, balsamietikka, suola ja pippuri. Anna paahtua uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia. Itse pidän että kaalit jäävät selväsi al denteksi. Tarjoa lisäkkeenä tai lisää salaatin joukkoon. Meillä ruusukaalit pääsivät tällä kertaa loimulohen kaveriksi. Ai että miten hyviä!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat

Instagram