Kirjoitukset avainsanalla mokkapalakakku

Vuoden alussa vietettiin Micken pojan syntymäpäiviä. Sankari saa itse valita synttärikesteillä tarjottavan kakun ja tänä vuonna ehdottamamme mokkapalakakku sai heti kannatusta. Mokkapalat ovat varmasti monen perheen kestosuosikkeja, niin miksipä tämä herkku ei toimisi uuteen muotoon leivottuna? Kakku on kaunis ja vie taatusti makeannälän mennessään. Tästä tuli yksi meidän porukan uusi suosikkikakuista ja seuraavaksi aionkin kokeilla sitä vaalealla pohjalla. Ohje on peräisin Alkon julkaisemasta Etiketti -lehdestä. Kakkupohjat voi hyvin leipoa ja kostuttaa edellisenä päivänä ja jättää jääkaappiin odottamaan kuorrutusta ja koristelua.

Mokkapalakakku 12 palaa

Pohja:
200g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa

Kuorrutus:
100g voita
6 dl tomusokeria
3/4 dl vahvaa kahvia
1/2 dl kaakaojauhetta

Täyte:
2 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl marjoja, esim. mustikkaa, vadelmaa, lakkaa

Koristeluun:
n. 3 dl marjoja tai suklaakonvehteja

Tee pohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina kahteen irtopohjavuokaan (halkaisija 20cm), joiden pohjalle on pingoitettu leivinpaperi. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-18 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä. Ole tarkkana, äläkä paista liikaa, jottei kakkupohjista tule kuivia. Anna pohjien jäähtyä. Kostuta kakkupohjat desilitralla maitoa tai appelsiinimehua.

Tee seuraavaksi kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna sekoittaen kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä välillä sekoitellen, kunnes kuorrutus paksuuntuu. Kaada puolet kuorrutteesta toisen kakkupohjan päälle. Anna jähmettyä.

Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokereilla. Levitä seos kuorrutetulle kakkupohjalle. Asettele päälle marjoja. Nosta toinen kakkupohja päälle. Lämmitä kuorrutusta sen verran että se muuttuu juoksevammaksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele marjoilla tai suklaakohvehdeilla.

Vinkki! Jos et omista kahta 20 cm halkaisijan irtopohjavuokaa, voit paistaa kakkupohjan myös pellillä. Paistoaika on noin 10-15 min. Kokoa kakusta silloin suorakaiteen muotoinen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat