Kirjoitukset avainsanalla jauheliha-rucola-parmesanrulla

Tämä ruoka vie meidät makumatkalle Toscanaan. Paikallisessa supermarketissa oli laaja valikoima erilaisia pakattuja lihoja grillattavaksi ja yksi niistä oli rucolalla ja parmesanilla täytetyt, valmiiksi leikatut "jauhelihakääretortun" siivut. Koska parmesan ja rucola toimii loistavasti yhteen ja nämä viipaleet olivat erittäin houkuttelevan näköiset, päätyi yksi näistä paketeista meidän ostoskoriin. 

No luonnollisestikkin ne olivat taivaallisen ihania ja näin meillä oli taas yksi kiva ruokavinkki kotiintuomisiksi tältäkin reissulta. Ja mikä parasta, näistä rullista voi kehitellä kaikkia kivoja erilaisia variaatioita, rullien sisälle sopisi hyvin myös fetajuusto, oliivirenkaat tai pieneksi silputtu aurinkokuivattu tomaatti. Onneksi tässä on koko kesä aikaa testailla erilaisia rullia :)

Jauheliha-rucola-parmesanrulla 4:lle

800g jauhelihaa
1 kananmuna
1,5 tl suolaa
maustepippuria
50g parmesanjuustoa raastettuna
50g rucolaa pieneksi silputtuna

Sekoita jauhelihan joukkoon 1 kananmuna isossa kulhossa. Mausta jauheliha suolalla ja maustepippurilla, voit halutessasi lisää joukkkoon myös muita suosikkimausteitasi. Me jauhettiin jauhelihan joukkoon myös pieni ripaus garlic & pepper -mausteseosta. Levitä jauhelihan leivinpaperiarkin päälle noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Levitä jauhelihalevyn päälle parmesanjuusto ja rucola. Muista jättää toiseen reunaan pieni "saumapala", johon ei tule täytteitä lainkaan. Painele täytteitä hiukan niin että ne pysyvät paremmin jauhelihan päällä. Kostuta saumapala vedellä ja rullaa jauhelihalevy kääretortun tapaan tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla kahtia. Grillaa jauheliharullia n. 20 minuttia tai kypsennä rullat uunissa 225 asteessa n. 30 min. Tarjoa uusien perunoiden ja vihersalaatin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat