Kirjoitukset avainsanalla pizzaperjantai

Pizza on yksi lempiruuistani ja kun suunnittelen pizzailtaa, odotan sitä monesti jo pitkään. Uusin tuttavuus meidän pizzaperheessä on tämä mansikka-vuohenjuusto-chorizopizza. Tätä kirjoittaessa nousee vesi kielelle ja se tarkoittaa sitä, että seuraaava pizzapäivä on varmasti pian! Tämä pizza on ehkä parhaimmillaan suomalaisen mansikkakauden kulta-aikaan, mutta koska tämä on niin superherukullinen pizza, saavat tuontimansikat kelvata aika ajoin :)

Mansikka - vuohenjuusto - chorizopizza (pellillinen)

Pohja:

2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa (11g)
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
5-6 dl erikoishienoja 00-vehnäjauhoja tai durumvehnäjauhoja

Tomaattikastike:

1 prk Mutti tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaalea balsamietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Täytteet:
chorizoleikkelettä, esim. Pirkka Parhaat
pehmeää, kuoretonta vuohenjuustoa, esim. President valmiit viipaleet
juustoraastetta
rucolaa
mansikoita
pinjansiemeniä

Valmista ensin pohja. Liuota hiiva 42 asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää taikinaan ensin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen niin että taikinasta tulee kimmoisa. Anna nousta liinan alla noin 20-30 min.

Tee noin tuntia ennen pizzojen tekoa tomaattikastike. Kaada tomaattimurska pieneen kattilaan. Kuori ja raasta joukkkoon valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon myös oliiviöljy, balsamietikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Sekoita ja keitä 10 minuuttia hiljaa poreillen. Anna kastikkeen hieman jäähtyä ennen pizzan täyttämistä.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai tee pyöreitä annospizzoja. Kun lisäät leivinpaperille tilkkasen ruokaöljyä, taikina on helpompi painella ohueksi pohjaksi. Levitä pizzalle tomaattikastiketta. Asettele pohjalle chorizo- ja vuohenjuustoviipaleet. Ripottele päälle hiukan juustoraastetta ja paista pizzaa uunissa 260 asteessa n. 15 minuuttia. Kun pizza on uunissa, paahda 2-3 teelusikallista pinjansiemeniä. Levitä kuumalle pohjalle rucola, mansikanviipaleet ja paahdetut pinjansiemenet ja nauti!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat