Kirjoitukset avainsanalla aprikoosi

Meillä syödään Pääsiäisenä karitsaa vähintään kahdella aterialla. Kestosuosikit kuuluvat pääsäispöytään, mutta joka vuosi on kiva testata myös joku uusi karitsaresepti. Tällä kertaa testiin valikoitui Pirkka -lehdessä ollut yrteillä, pähkinöillä ja aprikooseilla täytetty karitsanfile. Ohjetta tuunattiin meidän keittiössä pikkiriikkisen ja olimme tyytyväisiä lopputulokseen.

Tässä ohjeessa kiehtoi erityisesti se miten yrttien, pähkinän ja aprikoosin yhdistelmä toimii karitsan lihan kanssa. Yrtit tunnetusti kuuluvat karitsan kaveriksi ja tähän ruokaan aprikoosi toi kivasti hitusen makeutta suolaisen lihan makua täydentämään.

Yrteillä, pähkinöillä ja aprikooseilla täytetty karitsanfile 4lle

500-600 g karitsan ulkofileetä

Marinadi:
oliiviöljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
tuoretta timjamia

Täytetahna:
1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä
1/2 ps (à 200 g) kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1 ruukku (2 dl) tuoretta oreganoa tai timjamia
1/2 ruukkua basilikaa

Mausteeksi:
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl voita paistamiseen

Marinoi karitsanfileet edellisenä päivänä. Lorauta lihojen päälle oliiviöljyä sekä kuorittu ja pilkottu valkosipuli. Lisää vielä nippu tuoretta timjamia ja sekoita. Anna marinoitua yön yli. Nosta ulkofileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Leikkaa fileet pitkältä sivulta auki, mutta älä leikkaa niitä kahteen osaan. Fileen tulisi aueta kirjamaisesti keskeltä. Taputtele filee tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda hasselpähkinät pannulla, kunnes ne alkavat saada väriä. Kumoa ne puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja rullaa pähkinöitä pyyhkeen välissä. Näin kuoret irtoavat pähkinöistä. Kaikki kuoret eivät tälläkään keinolla lähde, mutta se ei haittaa.

Hienonna pähkinät veitsellä tai jauha ne rouheaksi muruksi sauasekoittimella. Hienonna myös aprikoosit ja yrtit ja mausta tahna suolalla ja mustapippurilla. Jaa täyte fileiden keskelle ja painele se tiukasti lihan pintaan. Kääri fileet rullaksi pitkän sivun suuntaisesti ja kiinnitä saumakohta cocktailtikuilla tai sido fileet paistilangalla. Grillaa fileisiin kaunis paistopinta ja kypsennä kunnes lihojen sisälämpötila on 52 astetta. Tällöin file jää kunnolla meduimiksi. Jos haluat kypsempää lihaan, kypsennä 55 asteeseen.  Voit paistaa lihoihin paistopinnan myös paistinpannulla ja kypsentää lihan haluttuun kypsyysasteeseen 150 asteisessa uunissa. Poista cocktailtikut tai lanka ja leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoa karitsa lohkoperunoiden ja salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat