Kirjoitukset avainsanalla parmankinkku-salvialohi

Ai että! Tämä parmankinkkuun kääritty, salvialla ja parmesanilla maustettu lohi vie minut vuosien taa illanistujaisiin ystävien kanssa. Muistelen, että tämä on yksi niistä herkuista mitä ollaan joskus tehty kaveriporukalla, kun ollaan päästy siihen ikään / vaiheeseen, että illanistujaisten ruuat ovat vaihtuneet sipseistä ja dippivihanneksista "vähän hienompiin ruokiin". Tässä ohjeessa on siis ihania muistoja :) Salvian, lohen ja parmankinkun combo on koukuttavan hyvä ja seuraavalla kerralla kun tätä teemme, sujautan lohen päälle vielä muutaman extralehden salviaa. Nam!

Parmankinkku-salvialohi 2lle

150 g kirjolohifilettä (ilman nahkaa) per syöjä
4-6 siivua parmankinkkua
n. 40 g parmesaania raastettuna
10-15 tuoretta salvianlehteä
suolaa
oliiviöljyä
 

Leikka lohifile annospaloiksi, jos ostit sen kalatiskista kokonaisena palana. Leikkaa lohifileisiin pituussuunnassa pieni viilto. Mausta lohet suolalla. Raasta parmesan ja irrota salviapuskasta muutama lehti. Täytä lohifileiden viillot parmesanilla ja lisää päälle salvianlehtiä. Kääri fileet tiiviisti kahteen - kolmeen siivuun parmankinkkua.

Kaada pieni loraus oliiviöljyä vuuan pohjalle. Lisää parmankinkku-salvia lohet vuokaan ja grillaa n. 20 minuuttia grillin tehoista riippuen. Käännä lohet kerran grillauksen aikana. Voit kypsentää lohet myös uunissa 225 astetta ja n. 15 -20 min. Tarjoa lohet yrteillä maustettujen lohkoperunoiden ja salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat