Kirjoitukset avainsanalla vadelma-lakritsipavlova

Ystävät kylään - ihan paras "tekosyy" kokkailla ihania ruokia ja jälkkäriherkkuja. Ihanat ystävämme ilahduttivat meitä vierailullaan tässä eräänä arki-iltana ja menun piti juurikin arjen hektisyydestä johtuen olla helppo, herkullinen ja nopea. Pavlova on yksi suosikkini jälkkäreistä ja tällä kertaa päätin yhdistää marenkiin vadelmaa ja lakritsia. Marengit pystyy tekemään muutamia päiviäkin ennen tarjoiluhetkeä valmiiksi ja itse vaahdon tekeekin suit sait sukkelaan. Näin ollen nopea, kaunis ja ah niin herkullinen jälkkäri on tässä!

Vadelma-lakrtistipavlova 4lle

Marengit:
2 valkuaista
6 rkl sokeria
(punaista elintarvikeväriä)

Kerma-mascarponevaahto
1 prk (2 dl) vispikermaa
1 prk mascarpone -juustoa
2 tl sokeria / vaniljasokeria
(1 -2 tl raakalakritsijauhetta)

Lisäksi:
Tuoreita vadelmia
lakritsiviipaleita

Valmista ensin marengit. Marengit voit tehdä muutamia päiviäkin ennen tarjoilua valmiiksi. Laita valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon, jotta vaahto onnistuu täydellisesti. Muista, että valkuaisen joukkoon ei saa eksyä yhtään keltuaista, muuten marenki menee pilalle. Lisää joukkoon ensin puolet sokerista ja vatkaa vaahdoksi. Lisää loppu sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin. Jos haluat, marmoroi marenki tilkkasella punaista elintarvikeväriä. Lisää vaahtoon pieni tilkka väriä ja pyöräytä se lusikalla muutamalla vedolla vaahdon joukkoon.  Lusikoi tai pursota vaahdosta noin 16-20 kekoa leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskiosassa 125 asteessa kunnens marengit ovat kevyitä ja täysin kuivia. Tämä vie noin 1-2 tuntia marenkien koosta riippuen. Niitä voi vähän varovasti tökkiä, sen tuntee kyllä jos marengit ovat vielä löysiä. Säilytä kuvassa paikassa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Vatkaa nopeasti mascarponejuusto kermavaahdon joukkoon. Viipaloi lakritsit. Kokoa pavlolva tarjoiluastialle tai suoraan annoskulhoihin. Asettele pohjalle marengit, lusikoi kerma-mascarponevaahto joukkoon ja koristele runsaalla määrällä vadelmia ja lakuviipaleita. Kaunista ja herkullista, enjoy!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat