Kirjoitukset avainsanalla Itkukana

Työkaverini hehkuttaa Hanna G:n itkukanaa säännöllisin väliajoin, sillä se on heidän perheen ehdoton tämän hetken lempiruoka! Ohje on monesti tullut itsellekin vastaan mutta ei juuri siinä hetkessä kun on mietitty viikon ruokia. Nyt vihdoin mekin päädyimme testaamaan tämän jo kuuluisan itkukanan! Se oli hyvä, sellainen takuuvarma arkiruoka, mutta ei ehkä ihan niin hyvä että itku olisi tullut ;)  Ensi kerralla taidan sujauttaa kastikkeen joukkoon myös valkosipulia ja ehkä hitusen inkivääriä.

ITKUKANA neljälle

n. 500 g kanafileitä
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 shalottisipulia
1/2 dl tomaattipyreetä
3 rkl soijakastiketta
2 dl kermaa

Ota kanafileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Hienonna aluksi shalottisipulit. Kuumenna paksupohjainen pannu liedellä ja mittaa pannulle 4 rkl voita ja oliiviöljy, nosta pannulle kanafileet. Paista kanoja viitisen minuuttia, käännä ne paiston aikana kertaalleen. Nosta kanat lautaselle ja paista shalottisipulit pannulla olevassa rasvassa noin minuutin ajan. Laske tarvittaessa hiukan lämpöä, jotta sipuli ei pala.

Mittaa pannulle tomaattipyree ja sekoita kunnolla, lisää soijakastike ja sekoita, kaada mukaan kerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Kaada kastikkeeseen esipaistetut kanat ja niistä mahdollisesti irronnut neste. Anna kanojen kiehua miedosti kastikkeessa n. 10 minuuttia. Tarjoa itkukana keitetyn riisin ja / tai paistettujen kasvisten kanssa.

KASVISLISUKE
1 kesäkurpitsa
1 pss ruusukaalia
n. 100 g lehtikaalia
1 yksikyntinen valkosipuli
oliiviöljyä
balsamietikkaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kesäkurpitsat paksuhkoiksi viipaleiksi ja itketä niitä hetki ripottelemassa viipaleiden päälle suolaa. Odota hetki ja kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla. Leikkaa ruusukaaleista kanta pois, puolita ne ja poista uloimmat lehdet. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja laita pannulle ensin ruusukaalit. Lorauta joukkoon n. 1 rkl balsamietikkaa. Anna paistua keskilämmöllä. Leikkaa kesäkurpitsaviipaleet neljään osaan ja lIsää ne muutaman minuutin jälkeen pannulle. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla. Anna paistua n. 10-15 min. Lisää halutessasi lopuksi vielä loraus balsamietikkaa, purista joukkoon valkosipuli ja anna paistua pari minuttuuttia. LIsää joukkoon lopuksi pieneksi leikattu lehtikaali, sekoita ja anna paistua vielä pari minuuttia niin että lehtikaali ehtii lämmetä. Tarjoa kanan kaverina.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2018
2015
2014

Kategoriat