Avocadopasta. No kaikkihan sitä on tehnyt ja monet reseptiä jo muunnelleet ja muokanneet. Meillä tilanne meni päinvastoin. Ensin kokeiltiin erilaisia omia versioita ja vasta sitten tätä kuuluisaa avocadopastaa Safkaa -kirjasta. Ja onhan se todettava, että tämän voittanutta avocadopastaa ei mielestämme ole. Tässä on niin täydelliset makuyhdistelmät että sitä on vaikea kuvailla. Resepti on yksi suosikkejamme ja tätä kokataan meillä säännöllisin väliajoin, joten tuntuisi oudolta jos reseptiä ei olisi meidän blogissa. Jos et ole vielä jostain syystä tätä kokeillut, niin tee se pian. Tämä on pastataivas osa 2! Olen lisännyt ohjeeseen yhden avocadon alkuperäisestä, koska enempi on enempi.

Avocadopasta 4lle

1 yksikyntinen valkosipuli
puolikas chili (poista siemenet)
1 lime
3 kypsää avocadoa
suolaa
mustapippuria
0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30g (1 dl) raastettua pecorinoa
30g (1 dl) raastettua parmesania
n. 400 g spagettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon josta valmiin pastan tarjoilet, tässä kun ei tarvitse kypsentää mitään muuta kuin pasta. Pilko valkosipuli ja chili ja laitan ne tarjoilukulhoon. Purista joukkoon limen mehu. Halkaise avocadot ja poista niistä kivet. Kaavi avocado ulos kuoresta, leikkaa kuutioiksi ja lisää kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit ja juustoraaste ja sekoita varovasti. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Kastikkeen täytyy olla tässä vaiheessa liian suolaista, jotta lopputuloksesta ei tule mautonta. Joten rohkesti suolaa tässä vaiheessa!

Keitä spagetti al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Ota talteen vajaa desi keitinvettä ennenkuin valutat pastan. Lorauta keitinvesi kastikkeen sekaan ja sekoita myös spagetti kastikkeen joukkoon. Tarjoile heti. Meillä molemmat toteaa joka ikinen kerta miten järkyttävän hyvää tämä pasta onkaan. Ei ihme että kirjan kertomuksen mukaan kirjan toiselta kirjoittajalta on meinannut tulla itku kun söi tätä ensimmäistä kertaa miehensä tarjoilemana, koska pasta oli vaan kertakaikkiaan niin hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA        

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

"No siitä tuli parempaa kuin ihan huonoo", totesi keittiömestari. Hauska lentävä lausahdus jäi elämään meidän keittiöön. Parempaa kuin ihan huonoo on rentoa kotikokkailua raaka-aineita kunnioittaen pilke silmäkulmassa.

 

Blogissa häärää Annukka ja Micke. Kotikokkaus on yhteinen harrastuksemme, jota teemme välillä kiireessä ja välillä ajan kanssa intohimolla. Kokkaamme tavallista kotiruokaa, rakastamme grillailua ja panostamme illanistujaisten herkkuihin. Tervetuloa mukaan meidän makumaailmaan!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014

Kategoriat